Trattoria Monza
www.facebook.com/TrattoriaMonzaPizzaPasta
0724.802.802
Fabrica de mancare a Baltii Albe
Oamenii acestia de la Max Grup Company au o multime de restaurante, peste 30, dintre care Trattoria Monza din Baba Novac pare sa fie cu cel mai mare trafic si volum. M-am uitat pe lista: Taverna Racilor, doua restaurante Santorini, La Ciurucuri, Beraria Park, Bistro 37-39, Najee si Babanovaqe, Raw Corner, Fabrica de Mancare, Taverna Covaci, Tracia, Vineri Cafe, Ramana Garden, Scoici si Creveti, Zamon, Madlene, Beraria Park, Mystic Lounge, Tha Lake, Tracia, Salon Traian, Dream, La Estancia by La Rambla, Shrimpmania, Wanaka, BF (Beef Fish), Salon Ferdinand, Ballroom Park, Emporium, Burlesque, si poate ca si altele… Am fost si eu la cateva, insa nu am mai vazut atata lume adunata intr-un singur loc. Din acest punct de vedere, Trattoria Monza pare sa fie pentru Balta Alba ceea ce este La Cocosu’ Rosu pentru Militari, doar ca Trattoria Monza e italienesc, iar La Cocosu’ Rosu e preponderent romanesc.
De fapt, Trattoria Monza se si subintituleaza “Trattoria Monza – pizza si pasta”, insa au de toate in meniu, nu doar asta. Mi-au si spus, chiar cu mandrie, ca au peste 400 de feluri… 🙂
Trattoria Monza e pe marele bulevard Baba Novac, peste drum de Parcul Titan si langa alte doua restaurante, tot ale lor, Najee si Ba Ba No Wa Qe. Acolo e o constructie mare de pe vremea comunismului, se vede dupa stil, cred ca a fost ceva comercial. E foarte mare, fara etaj, pare chiar un ansamblu. Eu am vazut un salon mare, amenajat destul de provincial, insa tot acolo se pare ca e si o sala separata de evenimente si cine mai stie ce.
Terasele sunt interesante, insa, la Trattoria Monza. Am vazut doua: una mare, deschisa, chiar la bulevard, printre multi copaci, peste o alee fata de terasa betonata din extensia cladirii, si inca o terasa in lateral, ceva mai mica.
Meniul e imens la Trattoria Monza, dupa cum am spus, in stilul provincial bucurestean. Bucatarie italiana populara, multa pizza. Eu am luat o supa crema de ciuperci si o pizza – normale, cam cum ma si asteptam sa fie la o astfel de cantina de mare trafic.
Serviciul nu are cum sa fie personal si atent intr-un astfel de restaurant de volum si cu preturi populare, nicaieri in lume, nu trebuie sa te astepti la ceva ce nu se poate mai mult de atat. Mai ales la 34C, cu bietii copii obligati sa poarte camasi cu maneca lunga si incheiati la gat. Daca primesti ce ai nevoie intr-un timp rezonabil, intr-un astfel de furnicar, e absolut suficient.
Si asa s-a si intamplat la Trattoria Monza: chelnerul a venit repede, mancarea intr-un timp rezonabil, cand aveam nevoie de ceva il gaseam repede pe chelner, sau pe altii, pentru ca erau multi.
Lume foarte multa la Trattoria Monza, familii in toate configuratiile, pensionare care beau bere, mamici si tatici cu sugari. Au si un loc de joaca la Trattoria Monza, cu mai multe instalatii, folosit din plin de catre minusculii clienti.
Pentru un restaurant popular, de cartier, Trattoria Monza isi face foarte bine treaba, e ceea ce isi propune sa fie, si apreciez asta, ca de fiecare data cand vad un lucru bine facut. (GB – septembrie 2018)
Trattoria Monza - Str. Baba Novac, nr. 25 (Balta Alba)
Comentarii (8)
Prima și ultima oară in acest local. Mâncare submediocra, ciorba de burta avea carnea nefiarta, padella piccant fără gust, carnea uscata, clătitele cred ca erau făcute de dimineata (marginile erau întărite/carton), măcar ospătarul a avut bunul simt și nu le-a mai trecut pe bon.
O firma care nu isi platesc angajatii,muncesti ca un sclav cate 15 ore si la salariu te duce cu vorba ,si vorbesc in special de cei de la Beraria Centrala care patron este tot cel de la Trattoria .O sa le fac reclamatii peste tot si la Anpc,Itm ptr ca se lucreaza la negru ,si nu se dau salariile.
Și eu auzisem lucruri bune despre ei dar se pare că pandemia i-a afectat serios, bucătăria sub orice critica pastele carbonara nu au nici o legătură cu realitatea o bătaie de joc adusa clienților, tagliata di manzo adusa reincalzita cred era refuzata și adusa la noi, nici un fel de ventilație pe terasa, la nota de plata o bere de care nu știam nimic în ideea ca noi am consumat doar vin, în concluzie o experienta total dezamăgitoare. De ospătari chiar nu merita sa spun ceva pentru ca nu au nici o treaba cu meseria aceasta… Rușine lor.
Locatie buna, mancare moderat de gustoasa, servire extrem de inceata, timp mare de asteptare, wc uri infecte!
De la deschidere si pana anul acesta in Aprilie [cand am fost ultima oara], s-au schimbat multe! De la chelnerii, foarte amabili, prompti la cerintele clientilor, cu zambetul pe buze si bucatarii foarte priceputi, care i-am gasit prima data si cu care ma obisnuisem , atat eu cat si familia mea, prietenii nostri,….la niste copii ”brunetei”[ca sa nu ma exprim grosolan], care apar pe la inceputul plictiselii, dupa cele 3o de min de asteptare , si care vin cu o fata de inmormantare, de parca ti-ar spune: ”ce plm mai vreti si voi , mah?”, de parca le rapesti din timpul lor liber si ii pui sa iti gateasca, nu ca ar fi platiti pt asta! Iar bucatarii…. Fereasca Dumnezeu! Daca va povestesc 2-3 din ”excapadele” avute la T.M, o sa spuneti ca fac anti-reclama! Pe scurt! Am primit paste Carbonara cu fire de par [clar, refuzate]! O portie de Costine di Maiale [coste de porc],…fix cat o palma si jumatate, aproximativ 5-6 cm late, dar am avut impresia ca porcul ala, era din Somalia! Mai oameni buni, dupa ce ca erau arse, cred ca am adunat [la propriu], cat sa folosesc o felie de focaccia! Va dau cuvantul meu! Alta data, sotia, a comandat o salata mediteraneana! Va dau cuvantul meu de om, ca a gasit un vierme din acela de salata verde! Mi-au explicat ca ”e normal”, pt ca salata verde, mai vine cu asa ceva printre frunze! Dar cu atata lejeritate, de nu am mai inteles nimic…. E normal ca salata sa aibe acele ”lighioane”, sau e normal sa le gaseasca clientul in portie?!?!? Nici acum nu imi dau seama! In fine,….daca continui, o sa credeti ca aberez! Culmea, nu….inca detin pozele de atunci! 😀 Daca doriti , le postez?! In rest, totul e sublim! 😛 Sa aveti pofta! 😀
locatie buna. personal dragut. tot ce am comandat pana acum a fost f.bun. timp de asteptare mic.
La cata lume mai merge acolo, si majoritatea, doar pt o bere sau o cafea….e normal sa asteptati putin! Daca sunteti un client/-a vechi/-e, v-ati da seama de diferentele enorme, intre T.M. de acum cativa ani, si cel de acum! Dintr-o terasa unde nu gaseai locuri dupa ora 2o.oo, a ajuns o bodega de cartier!
Nu cunosc un restaurant cu o servire mai proastă. În sensul lipsei de profesionalism și respect față de clienți.