Turkish Kitchen
www.facebook.com/turkishkitchenbucharest
0771.030.442
Legea e optionala la Turkish Kitchen, desigur…
Turkish Kitchen e un restaurant nou deschis, in septembrie 2020 in plina pandemie, chiar langa Promenada Mall, unde era inainte Porcul Zburator. O investitie consistenta, bine facuta, cu materiale de calitate, o mana buna de arhitect, nu au facut economie ca multe alte surori turcesti ale lor.
Dupa modelul oriental, au tavile cu mancaruri in galantare, ca sa le poti arata cu degetul. Apoi deserturile, frigaruile, kebaburile, kafta si tot felul de alte carnuri pe care ti le pot frige pe un gratar decorativ cu carbuni in fata, sau pe vreunele care nu se vad, mai in spate. Bucataria e semideschisa, vezi sau ghicesti ce fac oamenii aceia acolo, unii cu figuri distinctive ale semintiei lor. Terasa e lunga si ingusta, si clientii mancau si in interior, desi legea ii obliga si pe romani si pe turci, deopotriva, sa tina doar terasele deschise pe vreme de pandemie. Insa legile sunt optionale si la ei, desigur…
Meniul nu e lung, mancarurile obisnuite in restaurantele turcesti si arabesti. Aceleasi retete peste tot si de sute de ani neschimbate, presupun. Eu am primit un humus destul de bun, sarmalute foarte bune, dulci, nu acrisoare, cum sunt la altii, si o salata de cruditati care a ramas in farfurie din pricina de prea multa maioneza si sos pe care nu-mi venea sa-l mananc cu lingura. Lipie rece, probabil ca despachetata direct de la furnizori. Kafta a fost buna, bulgurul excelent.
Au o chelnerita adorabila (cea din poza), de care mi-a placut inca de la telefon. Tanara, foarte placuta, natural zambitoare, atenta si nestresata de job, de clienti, de virusi sau de efort, pur si simplu. Erau clienti destui pentru o zi de weekend.
Preturile sunt destul de mari la Turkish Kitchen, platesti dublu fata de cat ai da la un restaurant turcesc de cartier cu mancare la fel de buna, dar cu paine calda. Cu cate un pahar de vin bun, un corporatist de vizavi cu o corporatista frumoasa alaturi (acestea mananca putin) le lasa turcilor cel putin 300 de lei dintr-un foc…
Presupun ca Turkish Kitchen a fost gandit ca un restaurant pentru miliardele de corporatisti din giganticele cladiri din jur si pentru cei de la Promenada. Daca da, mi se pare cam riscanta politica lor de preturi mari, desi inteleg ca trebuie sa-si recupereze o investitie de zece ori mai mare decat o fac alte restaurante turcesti. Iar daca asteapta clienti si din alte zone ale orasului, care sa vina dupa o presupusa faima a mancarii, iarasi cred ca e riscant, fiindca inca nu am vazut diferenta aceea care sa-i puna pe ei direct in capul listei cu bucatarie turceasca si pe bucuresteni pe drumuri ca sa ajunga la ea. Dar e businessul lor, poate ca stiu ei lucruri pe care eu nu le-am observat in scurta mea vizita… (GB – octombrie 2020)
Bucatarie turceasca la Turkish Kitchen
Salonul si terasa Turkish Kitchen
Floreasca, Aviatiei si Pipera vazute de sus, din NOR Sky Casual Restaurant; Calea Floreasca si Barbu Vacarescu, in jurul Promenada Mall, cu restaurantele NOR Sky Casual Restaurant, Flying Pig, Japanos, Joy, Cafe de Fleurs, Vacamuuu 2 si altele
Turkish Kitchen - Bd. Barbu Vacarescu, nr. 201 (langa Promenada Mall)
Comentarii (2)
Am făcut personal o rezervare pentru un eveniment. Am lăsat număr de telefon și nume. Când am ajuns, nimeni nu știa nimic, au alăturat 3 mese la repezeală chiar lângă ușă, în frig și întuneric . Alături era rezervată o masă pentru niște turci, aranjată ca la carte, cu lumină și căldură pe care au pornit-o la sosirea lor . Aperitivele și felul principal au fost aduse în același timp și apa pe care am comandat-o, s-a încălzit în sticlă din cauza căldurii care n-a fost pornită pentru noi. La prețurile practicate și zona în care se află, ai și așteptări pe măsură. Chiar dacă mâncarea a fost bună, am rămas cu un gust amar.
Servirea lasa de dorit,comanda este adusă foarte târziu la masa, nu se respecta regulile de pandemie!