Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?
Cred ca nota de la mancare e putin supraevaluata, fiindca, de regula, pun note de 9 si 10 restaurantelor care au bucatarii fine. Totusi, am apucat sa pun note mari catorva restaurante care nu au mancare fina, asa ca nu am vrut sa-i nedreptatesc, mai ales ca Uptown se apropie chiar mai mult decat altii de acesta “finete”. Si e si foarte constant, pe deasupra.
Ca sa fiu ceva mai explicit: mai multe restaurante care cocheteaza cu statutul de bucatarie fina (fine dining) au in meniu o parte dintre mancaruri care s-ar incadra in aceasta categorie, iar restul nu. Mai sus am vrut sa spun ca la Uptown sunt mai multe mancaruri care pot sa fie considerate “fine”, din numarul total, decat la altii.
Ultima data am luat la ei un piept de pui cu sos de mustar (recomandarea lor) si cu ceva legume alaturi, legume bune si bine facute. Si pieptul de pui a fost destul de bun – atat cat poate sa fie o astfel de bucata de carne simpla, fara altceva alaturi. Surpriza a fost la “sos”, insa… Ei mi-au spus, intr-adevar, ca e “piept de pui cu mustar de Dijon”, dar nu mi-a dat prin cap ca e chiar cu mustar, mi-am zis ca nu am inteles eu bine si ca e un sos cu mustar, chiar eram curios sa vad ce sosuri mai fac ei la Uptown. Insa a fost chiar mustar, nu sos! Asa ca am mancat pui cu mustar la Uptown, pentru ca imi era foame si nu voiam sa mai astept altceva, insa tare m-am mirat sa gasesc asa ceva in meniul unui restaurant caruia ii merge atat de bine precum lui Uptown.
In rest, toate bune, asa cum au fost intotdeauna: serviciul foarte bun, curat si frumos inauntru, au scos foliile de plastic de pe terasa, in sfarsit, si au pus plante.
Uptown va ramane, presupun, acelasi restaurant bun, serios si previzibil (constant, adica) multa vreme de acum inainte. Dar poate ca intr-o zi vor decide sa faca pasul catre adevarata bucatarie fina, cine stie… (GB – octombrie 2018)
Cel mai constant restaurant
Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa gasesc vreo schimbare, si nici nu am observat vreuna. Acum am luat chiftelute de dovleac, bune, cu un sos de iaurt asa si asa; pestele bun, orezul bunicel, o salata cam batrana, fara gust.
Serviciul foarte bun la Uptown, rapizi, amabili, chiar zambitori. Nu ne-au adus tacamuri ca sa impartim mancarea, desigur, desi stiau ca vom manca doi oameni din ea. (GB – noiembrie 2017)
Restaurantul fara nume.
Uptown e unul dintre restaurantele vechi ale Bucurestiului, aproape de Statuia Aviatorilor, in una dintre cele mai frumoase si mai scumpe zone ale orasului, unde aproape totul e curat si elegant.
A fost intr-o casa mica la inceput, in jurul careia au injghebat o terasa acoperita, care pana la urma a devenit o incinta complet functionala in tot timpul anului. Uptown e frumos amenajat, ingrijit, functional, fara un lux ostentativ.
Au un meniu din bucataria internationala la Uptown, nu prea lung, exact atat cat sa inspire incredere. Cel mai important este ca…(citeste tot)
NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientiiAm mai revenit la Nido de cateva ori intre timp, fiindca e foarte aproape de mine. Ultima data am luat o supa crema de radacinoase...
45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e NidoAceeasi ambianta, desigur, pentru ca a fost foarte bine facut de la inceput si nu ar mai avea ceva semnificativ de schimbat pen...
Va rog sa fiti atenti la ambianta sonora din restaurante, acolo se poate face diferenta referitor la cat de autentici si priceputi sunt managerii respectivi cand se gandesc la satisfactia clientilor. ...
Pret mediu pe meniu: 154 lei (40 lei antreurile, 56 lei felurile principale)
Portii: medii
Criteriul
Oct-2018
Nov-2017
Feb-2017
Mancare
8.75
8.90
8.92
Specifica bucatariei
9
9
9
Vita
Peste
9.5
9.5
Legume
9
9
9
Paste
Sosuri
9
Originalitate
8
8
8
Prezentare
9
9
9
Servicii
9.17
9.00
9.00
Rapiditate
9
9
9
Contact
9.5
9
9
Atentie la detalii
9
9
9
Ambianta
9.33
9.33
9.33
Exterior
10
10
10
Interior
9
9
9
Gradina
9
9
9
Bonusul evaluatorului
8.5
9
9
Nota finala
8.90
9.03
9.03
Criteriul
Oct-2018
Mancare
8.75
Specifica bucatariei
9
Vita
Peste
Legume
9
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
9
Servicii
9.17
Rapiditate
9
Contact
9.5
Atentie la detalii
9
Ambianta
9.33
Exterior
10
Interior
9
Gradina
9
Bonusul evaluatorului
8.5
Nota finala
8.90
Cartierul Dorobantilor, intre Piata Dorobantilor si Statuia Aviatorilor; Aleea Alexandru in zona restaurantelor Uptown si Nido, apoi in celalalt capat, spre Piata Victoriei, cu vechiul restaurant (acum si club) Select, Piata Vladimir Ghyka, unde e restaurantul Zexe, strada Andrei Muresanu cu birourile lui GB si ale Restocracy…
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.