VacaMuuu are o noua abordare pe segmentul Mic Dejun prin care mizeaza pe o crestere de 20% a veniturilor
Restaurantul VacaMuuu extinde meniul de mic dejun cu 11 noi preparate dedicate unui public orientat spre un lifestyle sanatos si echilibrat. Prin intermediul sau, VacaMuuu vizeaza atragerea rezidentilor, antreprenorilor si publicului din corporatiile din proximitate pentru intalnirile din prima parte a zilei, precum si o crestere cu 20% a veniturilor zilnice.
Mentinerea restrictiilor la nivel de restaurante au determinat o abordare noua pentru VacaMuuu, restaurant cu traditie pe zona de steakhouse. In prezent, restaurantul din Floreasca functioneaza la o capacitate de 35% din numarul total de mese.
Conceptul nostru de business de bacanie-macelarie & Steakhouse ne-a ajutat sa trecem relativ bine peste perioada de stare de urgenta. Redeschiderea teraselor nu ne-a adus insa un numar de clienti suficient de mare incat sa compenseze scaderile evidente. In ciuda masurilor de siguranta luate, oamenii sunt inca reticenti in privinta servirii meselor in oras, iar restrictiile oricum fac ca mesele care inainte erau ocupate de 6-8 persoane sa fie acum disponibile pentru 2-4 persoane. De asemenea, exista o scadere de peste 90% in numarul de turisti, astfel incat amprenta pusa de actualul context continua sa fie destul de mare – declara Gabriel Grigore, Director General VacaMuuu.
Pariu pe mic dejun
Prin urmare, una dintre masurile luate de antreprenor este extinderea meniului, spre o zona neabordata in cei 8 ani de existenta ai restaurantului. Astfel, incepand cu
1 August, acesta devine o destinatie pentru mic dejun si brunch. Noua abordare vizeaza atat zona de clienti care lucreaza in zona si antreprenori, cat si segmentul de clienti rezidentiali, care locuiesc in proximitate. In special pentru acestia, dar nu numai, VacaMuuu si-a modificat programul de weekend spre zona de brunch targetand inclusiv familiile cu copii.
Restrictiie in ceea ce priveste activitatea din interior a restaurantului, ne fac sa extindem pe cat posibil operatiunile terasei. Atragerea clientilor pe segmentul de mic dejun este un prim pas in aceasta directie, noi fiind pana acum un restaurant tip steakhouse apreciat pentru pranz si cina. Terasa VacaMuuu are o capacitate de 48 persoane, cu posibilitate de extindere cu inca 6 mese de doua persoane. Este o alegere frecventa pentru pranzuri de afaceri sau cina. Prin extinderea meniului ne asteptam sa devina o destinatie si pentru mic dejun” –precizeaza Gabriel Grigore.
Pentru perioada urmatoare, antreprenorul estimeaza ca numarul de clienti va creste, datorita noii abordari, cu 20%.
Noul meniu Delicious Breakfast al VacaMuuu este disponibil incepand cu 1 august. Propunerile acestuia merg catre un stil de viata sanatos, echilibrat, unde gustul se imbina cu preparatele de calitate, premium si mereu proaspete, fara ingrediente congelate. Printre preparatele-vedeta cu care VacaMuuu isi doreste sa atraga noi clienti se numara Omleta cu branza proaspata de capra, Gouffre cu Somon afumat, Shakshuka si, bineinteles, Steak&Eggs.
VacaMuuu a fost deschis la Piata Floreasca (Calea Floreasca 111) in anul 2012 si este una dintre destinatiile preferate de bucuresteni si nu numai in categoria restaurantelor tip Steakhouse. In 2019, cifra de afaceri a restaurantului a fost de
9,7 miloane de lei. Pentru acest an, cifra de afaceri estimata este de 7,6 milioane de lei. (Comunicat de presa – iulie 2020)
Referinte
Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu braserie, din care poti cumpara carne pentru acasa, dar poti sa si mananci acolo ca la orice restaurant / steak house. Conceptul ...
Vacamuuu, cea mai controversata steak-house
Vacamuuu e o macelarie cu braserie, din care poti cumpara carne pentru acasa, dar poti sa si mananci acolo ca la orice restaurant / steak house. Conceptul acela intalnit si la pescariile cu bistrou, la mare cautare de cand au aparut. E cea mai mare de pe piata – si aici vorbesc despre intindere, volum, sortimente.
Nu am vazut nimic semnificativ nou fata de ce am scris datile trecute. Si e de asteptat sa fie astfel, fiindca Vacamuuu a fost proiectat inca de la inceput pana in cele mai mici detalii, tocmai pentru a nu mai avea nevoie de ceva in plus multa vreme dupa aceea. Ambianta e la fel, chelnerii la fel, stau la discutii in grup si abia asteapta sa termini ce ai de spus ca sa se intoarca inapoi la ale lor, sa nu piarda ideea.
Ceva despre mancare acum, adica despre vita. Vacamuuu e un restaurant foarte mare, asa ca e normal sa aiba mai multe sortimente decat oricine altcineva, vita de toate felurile. In partea de sus e clar pana unde merg, data te uiti in meniu si vezi vitele japoneze cu preturi pe care foarte putini si le pot permite. Insa cealalta extrema e interesanta, pana unde merg cu vita de calitate mai redusa, dar si cu pret mai mic, pe cale de consecinta.
Ei bine, merg jos, chiar foarte jos, desi preturile nu arata catusi de putin asta! Am luat o vita mai ieftina (nu chiar pe cea mai ieftina, dar nici departe de ea) si a fost aproape de nemancat. Eu inteleg ideea de a da omului cat mai multe optiuni posibile si de a-l lasa pe el sa aleaga. Asumandu-si si consecintele, desigur. Insa eu nu as face asta daca as fi stapanul Vacamuuu. In primul rand, fiindca putini dintre cei care merg acolo stiu sa faca diferentele dintre vite doar citind meniul. Si apoi, chiar si unii dintre aceia care stiu, sunt sigur ca nu prea banuiesc cat de jos e limita.
Asadar, la vita scumpa si foarte scumpa de la Vacamuuu mergeti la sigur. Insa la cea ieftina, cum v-o fi norocul in ziua respectiva… (GB – aprilie 2019)
Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar…
Prietenul meu MN m-a mustrat ca Vacamuuu a iesit mai jos in Topul Restocracy decat credea el ca ar trebui sa fie, asa ca m-am grabit sa merg din nou la Vacamuuu si sa repar nedreptatea, daca chiar am facut-o. Ii spusesem, oricum, ca Vacamuuu are note foarte mari la mancare, si ca notele de la servicii si de la pozitionare l-au dus mai jos.
Acum am revenit, deci, si am mai luat un prieten, pe Gabriel Iovu, ca sa fie si evaluarea mai temeinica. Pana la urma, am observat ca am dat cam aceleasi note ca la vizita din martie.
Acum am luat un rib-eye maturat, cel mai bun de la ei, cotlete de miel cu os, tartar de vita, spanac si ciuperci sote, pe langa cartofii prajiti si salata de varza care vin oricum alaturi de orice fel de carne.
Lui Gabriel i-a placut tartarul de vita, mie ceva mai putin, mi s-a parut ca are prea mult gust doar de pasta de carne, cu toate ca avea si altceva in ea. La rib-eye, a fost pe dos: mie mi s-a parut foarte bun, si pentru ca avea multa grasime, printre altele, lui Gabriel i-a placut, de asemenea, insa zicea ca a mancat nu stiu unde, tot in Bucuresti, chiar si mai bun decat atat. Eu nu am mancat antricot mai bun in Bucuresti. La fel de bun da, insa mai bun nu. Mielul a fost bun si el, dar nu ceva special, am mancat si carnuri de miel ceva mai fragede si mai gustoase de atat. Cartofii prajiti foarte buni, salata de varza excelenta (cred ca avea si putin zahar), muraturile foarte bune, de asemenea, ciupercile foarte bune, spanacul bun, dar nu ca la un restaurant de fine dining. Portiile sunt destul de mari la Vacamuuu, trebuie spus…
Nu au vin romanesc la pahar la Vacamuuu, ceea ce ne-a enervat foarte tare. Eu, cel putin, ca protest… (citeste tot)