Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Vatra, un restaurant conservator

Vatra, restaurant cu bucatarie traditionala romaneasca in Centrul Vechi BucurestiM-am intors la restaurantul Vatra dupa aproape un an si jumatate, si nu am observat vreo schimbare, cat de mica. E drept, nu e vreun restaurant care sa-mi fi atras atentia atat de mult incat sa fiu foarte atent la toate detaliile. E curat, arata destul de bine pentru ceea ce este si ce vrea sa arate. Terasa are verdeata, vara e destul de cautata. Serviciul a fost rapid si atent, cu o doamna chelnerita placuta, pe care cred ca am intalnit-o si data trecuta.

Vatra e un restaurant traditional romanesc, cu mancarea pe care te astepti sa o gasesti intr-un restaurant fara imaginatie. E mancare obisnuita, nimic special, chiar daca e atent facuta si prezentata, dupa cum mi s-a parut.

Oricum, insa, printre restastaurantele cu specific traditional romanesc din Bucuresti, Vatra e in lista scurta a celor dezirabile, macar pentru ca e curat si cu atentie la prezentare si la detalii. E un restaurant mare ca intindere si de volum, intr-o zona turistica, greu de imaginat cum ar putea sa fie mancarea mai buna de atat, obligati fiind sa-si ia produse si ingrediente ieftine de la supermarket ca sa poata ramane in piata. (GB – august 2019)

Vatra e un restaurant romanesc bine asezat

Vatra e un restaurant cu specific traditional romanesc bine asezat, in Bucurestiul vechi, pe Brezoianu, langa Palatul Universul.

Restaurantul e bine amenajat, curat, ingrijit, impodobit cu obiecte care ii subliniaza specificul, cu barne de lemn, obiecte artizanale, un cuptor-semineu chiar la intrare. Nu m-au lasat sa fac poze – doar asa, ca nu au vrut ei, fiindca poze au si pe site-ul lor, nu cred ca din cauza vreunui secret ce trebuia aparat. Au vreo trei camere la parter, si au un salon si la subsol, dar acolo jos nu cred ca se duce nimeni.

Meniul de la Vatra e din bucataria taraneasca romaneasca, traditionala, felurile stiute. Ce am luat eu: ciorba de perisoare, sarmale si niste mici au fost bune si bine prezentate, in general, insa nimic special. Serviciul de la Vatra a fost destul de bun, rapid, cu o doamna placuta, insa nu foarte atenta la detalii. Adica atenta era ea, insa nu parea sa inteleaga lucrurile ceva mai de finete. Clienti destui erau.

Vatra e, asadar, un restaurant serios cu specific romanesc, cu mancare previzibila, preturi normale. Nu e de mers in mod special la el din alt capat al orasului, insa pentru straini si pentru cei din zona, care vor sa manance traditional romaneste, e un lucru bun. (GB – martie 2018)

Data actualizarii: 23/04/2020

Vatra  - Str. Ion Brezoianu, nr. 19

  • C :

    Mancarea foarte proasta. Servirea, la fel. Imi era si frica sa le cer ceva.

    Aperitive : sunca, salata de vinete, zacusca, fasole batuta, o rosie nefeliata si ceapa si jumari si ceva branza. Aproape necomestibile.

    Fel de baza: mix grill – mie imi ieseau mai bune. Carne fara gust de pui, porc, doi mici si un carnat subtire.
    Am mancat doar carnat. Am mai avut muraturi, ok, si desert: placinta cu branza si placinta cu mere. Astea
    au avut cel mai mare succes, toata lumaa a mancat, ca de celelalte nu se prea atinsese nimeni.

    Vin alb si rosu la carafa, prost. Culmea e ca era plin. Si, mirosea a cantina.

    • C :

      De fiecare data am mancat super. Mancarea este bine prezentata si gustoasa. Vin pe alese, in functie de buget (noi am ales Printul Matei ca de obicei).Servirea a fost ireprosabila si atmosfera placuta, cu muzica traditionala si dansuri din diferite zone ale Romaniei. M-a impresionat decorul, cu prezentari ale costumelor traditionale romanesti si stergare luate parca din monografii ale satului traditional. Il recomand celor care apreciaza bunul gust si mancarea de calitate.Respectul pentru client se vede la fiecare pas!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close