Vatra
www.facebook.com/RestaurantVatra
0721.200.800; 0213.158.375
Vatra, un restaurant conservator
M-am intors la restaurantul Vatra dupa aproape un an si jumatate, si nu am observat vreo schimbare, cat de mica. E drept, nu e vreun restaurant care sa-mi fi atras atentia atat de mult incat sa fiu foarte atent la toate detaliile. E curat, arata destul de bine pentru ceea ce este si ce vrea sa arate. Terasa are verdeata, vara e destul de cautata. Serviciul a fost rapid si atent, cu o doamna chelnerita placuta, pe care cred ca am intalnit-o si data trecuta.
Vatra e un restaurant traditional romanesc, cu mancarea pe care te astepti sa o gasesti intr-un restaurant fara imaginatie. E mancare obisnuita, nimic special, chiar daca e atent facuta si prezentata, dupa cum mi s-a parut.
Oricum, insa, printre restastaurantele cu specific traditional romanesc din Bucuresti, Vatra e in lista scurta a celor dezirabile, macar pentru ca e curat si cu atentie la prezentare si la detalii. E un restaurant mare ca intindere si de volum, intr-o zona turistica, greu de imaginat cum ar putea sa fie mancarea mai buna de atat, obligati fiind sa-si ia produse si ingrediente ieftine de la supermarket ca sa poata ramane in piata. (GB – august 2019)
Vatra e un restaurant romanesc bine asezat
Vatra e un restaurant cu specific traditional romanesc bine asezat, in Bucurestiul vechi, pe Brezoianu, langa Palatul Universul.
Restaurantul e bine amenajat, curat, ingrijit, impodobit cu obiecte care ii subliniaza specificul, cu barne de lemn, obiecte artizanale, un cuptor-semineu chiar la intrare. Nu m-au lasat sa fac poze – doar asa, ca nu au vrut ei, fiindca poze au si pe site-ul lor, nu cred ca din cauza vreunui secret ce trebuia aparat. Au vreo trei camere la parter, si au un salon si la subsol, dar acolo jos nu cred ca se duce nimeni.
Meniul de la Vatra e din bucataria taraneasca romaneasca, traditionala, felurile stiute. Ce am luat eu: ciorba de perisoare, sarmale si niste mici au fost bune si bine prezentate, in general, insa nimic special. Serviciul de la Vatra a fost destul de bun, rapid, cu o doamna placuta, insa nu foarte atenta la detalii. Adica atenta era ea, insa nu parea sa inteleaga lucrurile ceva mai de finete. Clienti destui erau.
Vatra e, asadar, un restaurant serios cu specific romanesc, cu mancare previzibila, preturi normale. Nu e de mers in mod special la el din alt capat al orasului, insa pentru straini si pentru cei din zona, care vor sa manance traditional romaneste, e un lucru bun. (GB – martie 2018)
Strada Ion Brezoianu si imprejurimile din Centrul Istoric, cu restaurantele Casa Gorjana, Trofic, Energiea, Paine si Vin, Origo, Gambrinus, Vatra, Bistro Cismigiu, de la ultimul etaj al Hotelului Cismigiu, Cafe Meron vizavi, Palatul Universul si altele, vazute si de sus, de la ultimul etaj al Hotelului Cismigiu, de pe terasa Cismigiu Bistro
Vatra - Str. Ion Brezoianu, nr. 19
Comentarii (2)
Mancarea foarte proasta. Servirea, la fel. Imi era si frica sa le cer ceva.
Aperitive : sunca, salata de vinete, zacusca, fasole batuta, o rosie nefeliata si ceapa si jumari si ceva branza. Aproape necomestibile.
Fel de baza: mix grill – mie imi ieseau mai bune. Carne fara gust de pui, porc, doi mici si un carnat subtire.
Am mancat doar carnat. Am mai avut muraturi, ok, si desert: placinta cu branza si placinta cu mere. Astea
au avut cel mai mare succes, toata lumaa a mancat, ca de celelalte nu se prea atinsese nimeni.
Vin alb si rosu la carafa, prost. Culmea e ca era plin. Si, mirosea a cantina.
De fiecare data am mancat super. Mancarea este bine prezentata si gustoasa. Vin pe alese, in functie de buget (noi am ales Printul Matei ca de obicei).Servirea a fost ireprosabila si atmosfera placuta, cu muzica traditionala si dansuri din diferite zone ale Romaniei. M-a impresionat decorul, cu prezentari ale costumelor traditionale romanesti si stergare luate parca din monografii ale satului traditional. Il recomand celor care apreciaza bunul gust si mancarea de calitate.Respectul pentru client se vede la fiecare pas!