Începând cu luna martie, peisajul gastronomic bucureștean s-a îmbogățește cu un nou local, Antica Pizza, pizzeria artizanală situată în Piața Amzei. Antica Pizza este pizzeria artizanală care le propune clienților săi pizza sănătoasă, după o rețetă autentică, realizată integral în casă, din 2 tipuri de făină napoletană și doar din ingrediente proaspete, de calitate, de la artizani și producători italieni.
Am stat discutat cu Violeta Deliu, managerul Antica Pizza, care ne-a vorbit despre acest proiect, dar și despre perioada grea prin care trece întreaga industrie Horeca.
Antica Pizza este o afacere deschisă în pandemie, într-o perioadă în care industria HoReCa se zbate să reziste. Ce a stat în spatele hotărârii de a lansa acum o pizzerie artizanală în București?
Antica Pizza este o afacere deschisă din pasiunea pentru lucrurile bine făcute și pentru calitate, într-un moment în care publicul simte nevoia unor experiențe culinare memorabile, care să îi ofere un simț al normalității. Din studiile noastre, în ciuda dificultății perioadei, există un apetit pentru produsele casual, gustoase, sănătoase, la un preț corect, realizate din ingrediente extrem de bune.
Ce aduce nou Antica Pizza peisajului gastronomic bucureștean?
Antica Pizza le propune clienților săi un tip de pizza sănătoasă, după o rețetă autentică, realizată integral în casă din 2 tipuri de făină nobilă napoletană și ingrediente de calitate, de la artizani și producători italieni. Echipa noastră acordă o mare atenție detaliilor, lucrăm doar cu produse proaspete, verificate, pentru ca produsul final să fie unul foarte gustos și constant. Vrem să ne diferențiem prin textura și gustul recognoscibile, care preconizăm că vor deveni, în scurt timp, diferențiatorii experienței Antica Pizza.
Meniul nostru are 2 categorii de produse, una de pizza clasică, ce include combinații de toppinguri deja cunoscute consumatorilor, cum sunt Prosciutto e Funghi, Salami sau Margherita, și una de pizza specială, cu rețete unice, ce ne aparțin. Aici, integrăm ingrediente mai puțin comune, cum sunt fructele – mere, pere, smochine – , castraveții murați sau friarielli (broccoletti napoletan), crema de aceto balsamico. Astfel, cei care degustă au ocazia să testeze gusturi cu totul noi, care surprind și cuceresc, în același timp.
În plus, toate tipurile noastre de pizza sunt disponibile în 3 variante: pizza de 32 cm, mare, de 50 cm și felie din pizza de 50 de cm. Astfel, oaspeții pot degusta mai multe sortimente la aceeași masă sau pot opta pentru o pizza, pe care să o împartă cu prietenii sau familia.
Cum v-a afectat pandemia modelul de business, ce ați luat în considerare atunci când ați construit locația?
Având în vedere lipsa de consecvență privind deschiderea și închiderea restaurantelor, ne-am propus ca modelul nostru de business să fie foarte eficient și să creăm, încă de la început o structură puternică de livrare și un concept casual, care să nu necesite timp petrecut în locație.
Servirea la Antica Pizza se face la tejghea, oaspeții au disponibile câteva locuri la masă în interior și produse to-go, ușor de consumat și de servit. Cei care vor să rămână la noi au disponibilă terasa, pe care o vom extinde în curând, până la 20 de locuri.
În plus, bucătăria este deschisă, asigurând transparență în procesul de gătire, un lucru extrem de important în această perioadă în care oamenii vor să știe în ce condiții este pregătită mâncarea lor.
Cum au arătat primele 2 săptămâni de Antica Pizza, care a fost feedback-ul clienților?
Am fost plăcut surprinși de interesul publicului, fiindcă încă dinainte de a deschide, au existat persoane care se opreau și care ne întrebau despre produse. Au existat clienți încă de la început, care ne-au observat din stradă, au testat produsele noastre, au revenit și ne-au recomandat. La aceasta a contribuit, bineînțeles, și zona în care suntem poziționați. Fiind în Piața Amzei, pe strada General Christian Tell nr. 1-3, suntem destul de vizibili, într-o zonă care se bucură de trafic pietonal.
În plus, pentru că restricțiile de prevenire a infectării cu COVID-19 nu ne-au permis să avem parte de un eveniment de lansare, am abordat comunitatea altfel, oferind câte o felie gratuită de pizza fiecărei persoane care ne trecea pragul. Faptul că avem un produs care se servește rapid ne-a permis un rulaj mare, realizat într-un mod eficient și responsabil, fără timp de așteptare deranjant sau cozi. Această acțiune a avut loc vineri, pe 5 martie, când am oferit peste 500 de felii de pizza și am avut ocazia să discutăm cu fiecare client în parte despre produsul nostru, ingrediente, rețetă etc. Feedback-ul a fost foarte bun, mulți dintre ei revenind deja în zilele următoare.
Ați lansat și site-ul antica-pizza.ro, cât preconizați că va reprezenta el din activitatea Antica Pizza?
Ne dorim ca activitatea noastră să fie una echilibrată, în care fiecare canal are rolul său. Locația stradală ne ajută pe partea de vizibilitate și contribuie la câștigarea încrederii clienților, care pot vedea în ce condiții și la ce standarde se pregătește pizza noastră. În plus, le oferă celor ce îi trec pragul o selecție de pizza la felie, pe care le pot testa, pentru a-și identifica variantele preferate.
Rolul site-ului este să ducă experiența Antica Pizza mai aproape de clienți, indiferent unde s-ar afla ei, la birou, acasă, la prieteni etc. Cu ajutorul flotei proprii de livrări, ne propunem să livrăm produsele în cele mai bune condiții, controlând întregul proces, de la momentul producției, până când pizza ajunge la client.
Astfel, preconizăm că, în timp, partea de site va avea o pondere semnificativ mai mare decât magazinul stradal, pentru că deservește întregul București, dar suntem deschiși ca, în funcție de cererea există, să extindem conceptul și să deschidem mai multe locații.
Antica Pizza are și o parte de băcănie, ce ne puteți spune despre ea?
Băcănia din cadrul Antica Pizza a luat naștere în urma unor discuții cu întreaga echipă. Alături de consultanții din cadrul Next Root Management Systems, care ne-au consiliat în acest proiect, am făcut o selecție de furnizori și artizani de la care luăm materii prime și ingrediente de calitate, extrem de savuroase. În timpul degustărilor, însă, ne-am dat seama că acestea sunt atât de bune, încât pot fi vândute și separat și ne-am propus să le punem la dispoziția celor care ne trec pragul sau care accesează www.antica-pizza.ro. Astfel, clienții noștri pot acum cumpăra de la noi făină Caputo, sos de roșii Gran Tritto, spianata calabra Casa Modena, prosciutto Parma S/O, mozzarella fior di latte Sorrentina și multe alte delicii culinare. (Restocracy – Martie 2021)
Referinte
Antica Pizza, pizzeria artizanală cu produse autentice, italiene, se deschide în BucureștiÎncepând cu luna martie, peisajul gastronomic bucureștean se îmbogățește cu un nou local, Antica...
Antica Pizza, pizzeria artizanală cu produse autentice, italiene, se deschide în București
Începând cu luna martie, peisajul gastronomic bucureștean se îmbogățește cu un nou local, Antica Pizza, pizzeria artizanală situată în Piața Amzei, pe strada General Christian Tell nr. 1-3. Conceptul funcționează în regim de takeaway, servire în local și livrare, deservind întreaga zonă a Capitalei, clienții putând plasa comenzi atât în locație, cât și telefonic sau online, pe www.antica-pizza.ro.
Antica Pizza este pizzeria artizanală care le propune clienților săi pizza sănătoasă, după o rețetă autentică, realizată integral în casă, din 2 tipuri de făină napoletană și doar din ingrediente proaspete, de calitate, de la artizani și producători italieni. În locația din strada Cristian Tell nr. 1-3, oaspeții se pot bucura de un spațiu intim, cu o bucătărie deschisă, care le permite să observe procesul de producție și o băcănie cu produse italiene. Cei care aleg să comande online sau la telefon au siguranța unei livrări prompte, asigurate de flota Antica Pizza.
Proiectul realizat în colaborare cu agenția de consultanță Next Root Management Systems, condusă de antreprenorul Dragoș Panait, este centrat în jurul unuia dintre cele mai căutate produse de pe piața locală de F&B: pizza artizanală, de calitate, realizată din ingrediente premium, obținute de la producători și artizani italieni. Astfel, sub mottoul “Ricetta della Felicità” (“Rețeta Fericirii”), locația își propune să își răsfețe oaspeții cu variante de pizza specifice Italiei, create pornind de la rețeta autentică, în care aluatul este realizat din 2 tipuri de făină nobilă, napoletană, lăsat la dospit timp de 48 de ore și manipulat cu grijă, în fiecare etapă a preparării, de la malaxare, până la coacere.
“Meniul Antica Pizza a fost conceput astfel încât să includă două categorii majore de produse: pizze clasice, cu o rețetă bazată pe combinații de ingrediente cunoscute și apreciate de către consumatori, și cele speciale, în care echipa noastră a integrat, într-un mod atrăgător și creativ, produse precum smochinele, perele, castraveții murați, crema de aceto balsamico. Astfel, selecția de preparate urmărește să poarte gurmanzii într-o călătorie culinară, care le permite să se bucure de rețete consacrate, realizate la standarde înalte de calitate, dar și să descopere gusturi noi, surprinzătoare, întotdeauna echilibrate și plăcute.”, declară Violeta Deliu, manager Antica Pizza.
Din meniul localului fac parte nume cunoscute iubitorilor de pizza, precum Margherita, Salami, Diavola, Prosciutto e Funghi, Quattro Formaggi, Tonno, dar și asocieri mai puțin convenționale, menite să scoată în evidență aromele și texturile ingredientelor folosite. În această categorie se încadrează produse precum Sotacetti, (sos de roșii, bacon, castraveți murați, usturoi fresh, ierburi italienești, mozarella fior di latte, parmezan scalii), Un po di spinachi (Sos alb, pancetta afumata, spanac, brânză de capră, mozzarella fior di latte, oregano, usturoi, cimbru, fulgi de chilli), Mela Formaggio Blu (sos alb, măr proaspăt, blue cheese, usturoi proaspăt, nucă rumenita, bacon, mozzarella fior di latte). În plus, clienții Antica Pizza se pot bucura de sandvișuri proaspete, realizate în casă, din ingrediente de calitate și blat ușor de pizza.
“Selecția de preparate va avea întotdeauna elemente de noutate. Pentru că lucrăm cu ingrediente de la producători și artizani italieni, avem adesea oportunitate să identificăm produse noi, mai puțin accesibile publicului larg, dar care merită împărtășite, așa că, în meniul Antica Pizza, vor exista constant sortimente noi, creații spontane, cu prezență temporară.”, adaugă Violeta Deliu.
Pentru un plus de transparență, Antica Pizza beneficiază de o bucătărie deschisă, ce permite consumatorilor să observe întregul proces de producție, având, în acest mod, siguranța respectării cu responsabilitate a tuturor normelor sanitare și de igienă.
Livrarea produselor se face prin flota proprie, peste tot în București, aceasta particularitate permițând echipei restaurantului să aibă control total asupra preparatelor și experienței oferite, de la momentul preluării comenzii, până în cel în care comanda ajunge la client.
Restaurantul beneficiază de câteva locuri la interior și de o terasă de până la 20 de locuri, ce va fi inaugurată în următoarele săptămâni.
În următoarea lună, clienții Antica Pizza se vor bucura de oferte dedicate, pe site-ul www.antica-pizza.ro
Băcănia Antica Pizza, disponibilă iubitorilor de gastronomie
Pentru a selecta materiile pe care să le integreze în rețetele lor, reprezentanții Antica Pizza interacționează constant cu producători și artizani italieni, din portofoliul cărora aleg produse de calitate, gustoase. Toate acestea sunt disponibile și separat, în cadrul băcăniei Antica Pizza, la care clienții au acces fizic, în spațiul din București, strada General Christian Tell nr. 1-3, cât și online, în e-shopul dedicat (www.antica-pizza.ro).
Astfel, consumatorii pot achiziționa făină Caputo, sos de roșii Gran Tritto, spianata calabra Casa Modena, prosciutto Parma S/O, mozzarella fior di latte Sorrentina, precum și multe alte delicii gastronomice.
O investiție de 100,000 de Euro, într-o perioadă dificilă, pentru industria de HoReCa
Societatea Muntenia Edil Construct a investit peste 100,000 de Euro în proiectul Antica Pizza, suma acoperind amenajarea și dotarea spațiului cu aparatură profesională, de ultimă generație, dezvoltarea e-shopului, materii prime, pregătirea personalului, cheltuieli de consultanță. Proprietarul, Florin Moise, preconizează că investiția va fi amortizată în 3 ani.
Prețurile încep de la 11 lei / felie (din pizza de 50 de centrimetri), 25 de lei / bucată (pentru pizza cu diametrul de 32 de centimetri) și 60 de lei / bucată (pentru pizza cu diametrul de 50 centimetri).
“În ciuda dificultăților prin care trec restaurantele, există antreprenori din alte industrii, care aleg să investească în continuare în concepte cu potențial, acordând o atenție sporită înțelegerii nevoilor consumatorilor, optimizării resurselor, implementării și respectării procedurilor. Antica Pizza este o afacere, care a pornit de la pasiunea proprietarului pentru un business bine făcut, corect și echitabil. Fără a avea experiență în restaurante, dar cu o viziune sănătoasă, orientată spre calitate în produs și servicii, el ne-a abordat și ne-a solicitat să creăm împreună un concept de delivery bazat pe pizza sănătoasă, accesibilă ca preț, care să devină o referință în peisajul local”, declară Dragoș Panait, fondator Next Root Management Systems. (Comunicat de presa – martie 2021)
Antica Pizza, informații și contact
Antica Pizza funcționează de luni până duminică, în intervalul 11:00 – 22:00, iar intervalul de plasare a comenzilor cu livrare este 11:00 – 21:00.
Clienții pot plasa comenzi telefonic, la numerele 0774.60.60.60 și 031.9485 sau online, pe www.antica-pizza.ro.
Comentarii (1)
Pizza excelenta! Blatul este nemaipomenit și ingredientele delicioase.