Zaitoone
www.facebook.com/zaitoone.ro
0376.203.741; 0376.203.742; 0737.299.900
Nicio diferență de această dată față de mâncarea de la alte restaurante libaneze
Mese mici, ne-au chinuit cu echilibristica pe care a trebuit să o facem cu farfuriile. De fiecare dată când mai aduceau ceva, trebuia să redistribuim toate farfuriile, sau să înghițim repede pentru a goli câte o farfurie, ca să o ia și să facă loc pentru alta. Aveau destule mese goale mai mari, dar cred că au citit pe fețele noastre cu nu meritam mai mult. Serviciul bun, rapizi, o chelneriță plăcută și elegantă, politicoasă. Mâncarea bună, în general. Nicio diferență față de mâncărurile din alte restaurante libaneze, cu excepția prețurilor duble, sau aproape. Humusul excelent, fatoush foarte bun, rulourile cu brânză bune și ele, sambousek cu aluatul prea subțire și cam arse, după cum se vede și în poze. Limba în bucăți surprinzător de mari, ceea ce a făcut-o mai puțin bună decât la alte restaurante, cu sosul cu prea puțină lămâie și usturoi, după gustul meu. Creierul aproape de nemâncat pentru mine, din cauza iuțelii – o combinație pe care nu am întâlnit-o în altă parte, într-adevăr, dar pe care nu am apreciat-o defel. Și eternul șantier în curte – de ani de zile tot construiesc, așa că intrarea arată dezolant, de când ii știu. (George Butunoiu – august 2023)
Zaitoone, restaurant libanez cu clientela mondenă
Am revenit la Zaitoone din Parcul Bordei, buna mancarea! Meniu lung, nepermis de lung, dar macar are cateva note de originalitate pe care nu le-am mai intalnit aproape nicaieri in Bucuresti, printre restaurantele libaneze si arabesti. Portiile mari. Serviciul foarte amestecat, cu niste chelneri foarte buni si placuti, dar si cu altii absolut respingatori alaturi. Noi am avut noroc de aceasta data… (GB – mai 2019)
*
Zaitoone e un restaurant din Parcul Bordei, aproape de malul lacului Floreasca, in partea sa dinspre Ambasada Chinei, langa La Gondola, un fost restaurant, acum doar sala de evenimente, din cate stiu.
Cladirea Zaitoone fara etaj pare nou construita, sau complet renovata, oricum. Are o singura sala mare, cu nist pereti de sticla si cu barul in mijloc, bine proiectata si amenajata. Curtea dinspre sosea e neingrijita, folosita doar ca parcare si ca depozit. Terasa din spate da spre parc, cred ca e si un ochi de apa statuta pe undeva. E frumoasa, sunt multi copaci, uiti ce se intampla de partea cealalta a salii. Are doua compartimente inchise ermetic iarna, cred ca se scot geamurile vara, ca sa ramana complet deschisa. Le-as fi dat nota maxima la terasa daca nu s-ar fi fumat un una dintre cele doua incaperi ale sale, care era tot inchisa ermetic ci care comunica direct cu cealalta sala, adica exact cat sa fie ilegal.
Mancarea e buna la Zaitoone, e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din oras. E meniul lor libanez traditional, foarte lung, cu felurile arhicunoscute deja bucurestenilor, cu putine feluri in plus fata de ce gasesti la cele mai multe restaurante libaneze, cum ar fi creierul si limba. Care limba a fost foarte buna, pe cand creierul a fost fara gust, la fel si sosul, care nici macar nu parea sos, ci doar zeama in care fiersesera. Humusul, in schimb, a fost unul dintre cele mai bune pe care le-am mancat in Bucuresti. Portiile destul de mari.
Preturile de la Zaitoone sunt mai mari decat la multe alte restaurante libaneze, insa restaurantul e plin, multi arabi cu familiile lor numeroase, insa si nearabi destui, cu cpoii si ei. Si multe fete senzuale in jurul lor, din acelea care par a fi abia trezite din somn si care vin sa ia un mic dejun dupa pranz, dupa o noapte nedorimita si agitata.
Serviciul a fost apatic, fara chef, insa si-au facut treaba, pana la urma. Destul de multi chelneri, toti barbati bine facuti si solizi, pe care i-ai vedea mai degraba facand niste munci mai serioase, nu aducand o farfuriuta cu o felie de lamaie unei fetisoare cu ochii carpiti de somn. Vorbeau intruna intre ei, foarte preocupati si captivati, mai rar isi aduceau aminte sa se uite si prin sala.
Zaitoone e unul dintre restaurantele de referinta ale Bucurestiului, oricum ar fi, si cu mancare buna si cu ambianta de parc, foarte cautata de mondenii Bucurestiului. E printre putinele, daca nu chiar singurul restaurant libanez si arabesc de fite din oras. De succes de cand a fost deschis, in urma cu cativa ani, si pana in prezent. (GB – mai 2017)
Salonul si terasa acoperita Zaitoone
Referinte
Restaurante din Bucuresti in care se fumeaaza in mod grobian, in dispret total fata de legile in vigoare si fata de ceilalti clienti, cu permisiunea, sau chiar cu incurajare din partea personalului: ...
Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiAm revenit la Fish House pentru ca mi-au spus niste oameni ca nota initiala li se parea prea mica, si ca, dupa parerea lor, Fish Ho...
Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucuresti in 2018 si in 2019Acum vad ca nu am scris explicit aici ca Fish House au fost castigatorii competitiei Topul Restocracy al ...
Parcul Herastrau in partea dinspre legatura, pe sub Bulevardul Aviatorilor, cu Lacul Bordei, unde sunt restaurantele Funky Lounge Herastrau, Pescarus, Zaitoone si Laguna
Zaitoone - Str. Nicolae Caramfil, nr. 2 (Parcul Bordei)
Comentarii (8)
mancare f f putina lipiile arse si preturi exorbitante
am mancat 2 portii de humus o portie de creveti 2 portii de vaca cu sos o salata .au fost bune dar preturile exorbitante si portiile f f f mici
3 limonade 2 ape minerale
6 lipii arse scrum
pret total 460 de lei
mi se pare chiar hotie la drumul mare
sa va fie rusine
humusul f f f mica portia
Experienta recenta,
Dupa ce mergem sa mancam frecvent acolo, unde recunosc ca mancarea este buna (desi scumpa pentru o familie cu venituri normale), ieri am avut o experienta chiar urata.
La o comanda de 180 lei, restaurant nu foarte aglomerat, in timpul saptamanii, dupa ce am achitat cu cardul am lasat doar 10 lei tips. Ok, poate nu era pe masura, dar atat aveam cash la noi.
Dl chelner a luat cutia, si la cateva minute a venit si ne-a aruncat-o pe masa intr-un mod f urat. Nici nu ne-am dat seama exact ce voia, ca la plecare sa il auzim cum ii spunea intentionat cand ieseam din restaurant unui alt ospatar ca „uite-le, decat sa lasi 10 lei, mai bine nu mai lasi deloc”.
Well…de aceea nu vom mai merge niciodata. Frumoasa atitudine, intr-o tara unde tips-ul inca nu este obligatoriu si cu atat mai putin este discutabil in fata clientului.
Multumesc ca ai pus comentariul aici, acestea sunt lucruri pe care trebuie sa le stie cat mai multi despre fiecare restaurant in parte! GB
Chiar ma gandeam sa fac o schimbare de la obisnuitul Four Seasons si acest comentariu m-a determinat sa tai Zaitoone de pe lista ( am mai fost de vreo doua ori acum vreo cativa ani cand l-au deschis).
Mersi,si eu voiam sa merg cu familia,saptamana viitoare,dar o sa caut alt restaurant Libanez (voiam sa testez specificul Libanez). Asa o sa piarda multi clienti….
Zaitoone tine steagul aromelor libaneze sus.
Am incercat aproape jumatate din meniul lor si nu prea au dat gres.
Atmosfera ok, locul e plin in unele seri, servirea de asemenea ok.
Aromele sunt acolo, si desi nu am gasit surprize (idei noi) in menu, cred ca locul merita vizitat.
Un plus pt. lista mai buna de vinuri fata de alte rest. cu acelasi specific, si pt. open view spre natura.
Mancare in general buna, humus bun, fatoush – de fiecare data pun prea mult otet, adana kebab bun, parca un pic prea gras uneori, narghilea printre cele mai bune din Bucuresti, chelneri multi si degeaba…de fiecare data dureaza f mult pana aduc nota sau pana raspund la solicitari si asta am observat ca se intampla din lipsa coordonarii. Ultima data am stat (de la solicitarea notei pana la aducerea ei) vreo 15 min…si asta dupa solicitari repetate catre vreo 3 dintre ei. N ar strica o persoana care sa se ocupe cu coordonarea lor.