Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit…

M-am intors la Zen Garden ca sa vad gradina, in primul rand, fiindca o stiam de la restaurantele de dinainte. Am regsit-o frumoasa, insa mult prea acoperita, au o mare pergola rigida, acoperis compact, care ia o mare parte din farmecul acelei mari gradini a Bucurestiului vechi. Au mai salvat atmosfera cu cateva fantani cu apa curgatoare. In rest, meniul de la Zen Garden e ceva mai original decat al altor restaurante chinezesti, mancarea gatita si prezentata mai atent. Zen Garden ramane, asadar, cel mai bun restaurant chinezesc din Bucuresti in clasamentele noastre. (GB – august 2018)

Cel mai bun si mai frumos restaurant chinezesc de pana acum

Zen Garden e noul locatar al casei si al impresionantei gradini de pe strada Silvestru, din vara lui 2017, dupa ce a plecat de acolo, dupa multi ani, un alt restaurant chinezesc, Orasul Interzis, mutat tot in apropiere.

Partea aceea de Bucuresti vechi e una dintre cele mai autentice si mai calde, cu strazi inguste si niciodata drepte, cu copaci batrani, case in care au locuit oameni despre care am citit la biblioteca.

Casa veche a noului Zen Garden e mica, are trei sali mici la parter si una mai mare la mansarda, e renovata si decorata destul de bine, cu flori si plante. Singurul lucru deranjant acolo au fost fetele de masa care ajungeau pana pe podea, de te faceau sa te simti vinovat cand calcai pe ele, daca nu bagai de seama, sau pe care erai obligat sa le tii in poala cat mancai, gandindu-te si ca au calcat altii pe ele mai inainte…

Nu mai era deschisa gradina in ultima zi din octombrie cand am ajuns eu, desigur, insa o cunosc, o stiu de la restaurantele de dinaintea lor. E o gradina de o marime si frumusete rare pentru centrul Bucurestiului, va fi atractia su USP-ul lui Zen Garden din primavara si pana toamna tarziu, fara indoiala. Si vad ca au pus-o sii in numele restaurantului, ca sa fie lucruruile clare.

Meniul e lung la Zen Garden, cu mancarurile cunoscute si cateva mai rar intalnite la alte restaurante chinezesti. Si au fost une toate cate au ajuns pe masa mea: supa de porumb, porcul dulce – acrisor, pachetelele de primavara, orezul.

Si serviciul a fost bun, rapid, natural, cu o sefa de sala, managerita sau chiar patroana, ce o fi fost ea, foarte placuta. Preturile rezonabile, cu mai putin de 100 de lei poti manca bine.

Nu am ajuns in multe restaurante chinezesti de cand am reinceput evaluarile aici, pe Restocracy, insa dintre cele pe care le cunosc, Zen Garden mi se pare ca are cea mai buna mancare, mai atent facuta, e cel mai bine amenajat, sunt atenti la detalii si se straduiesc sa faca lucrurile cat mai bine. Nici ceilalti oameni pe care i-am intrebat nu au gasit un restaurant chinezesc mai bun decat Zen Garden in memoria lor recenta, asa ca sunt toate sansele sa ajung in curand la concluzia ca pot sa-l declar pe locul I in categoria sa. Si daca vor scurta fetele acelea de masa, voi ajunge din nou la ei in curand. Daca nu, voi astepta vara, sper sa nu le mute pe terasa… (GB – octombrie 2017)

Saloanele Zen Garden

Terasa Zen Garden

Zen Garden, restaurant chinezesc cu terasa in Bucuresti, pe Silvestru

Zen Garden, restaurant chinezesc in Bucuresti

Data actualizarii: 24/11/2019

ZEN Garden, august 2018  - Str. Silvestru, nr. 3

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close