Un interviu in Life.ro cu Kana Hashimoto, partener Kanpai si Japanos, din care aflati, dincolo de istoria si secretele ramen-ului, ca trebuie sa o sorbiti zgomotos si sa plescaiti ca sa ii faceti cea mai mare bucurie bucatarului, daca e japonez… 🙂
Ramen e o supa, obtinuta din carne de porc sau pui, pastele si legumele. Topping-urile vin la final si reprezinta mai mult sau mai putin amprenta fiecarui bucatar. De cele mai multe ori, cele care dau gustul sunt pastele. Sunt facute din faina de grau si ou. Sunt destul de atipice atunci cand sunt combinate cu ingrediente japoneze si, cu toate ca au la baza aceleasi materii prime ca cele europene, pastele de Ramen sunt diferite din cauza modului si timpului de framantare a aluatului si a dozajului ingredientelor.
Reteta originala, cea de la care a fost creat Ramen-ul, apartine desigur chinezilor. Cea japoneza, cunoscuta acum in intreaga lume, a fost creata la inceputul secolului XX in Yokohama.
Sigur este ca la origini sta “lamian-ul” venit din China, botezat initial cu usor sens peiorativ “shina soba” adica “taietei chinezesti”. La fel de sigur este ca in 1910 a aparut oficial in meniul unui restaurant chinezesc din cartierul chinezesc din Yokohama. Produsul, deja foarte apreciat in Japonia, a explodat pe piata, pur si simplu, dupa cel de al II lea Razboi Mondial, fiind un preparat ieftin, gratie in special taieteilor facuti din faina de grau importata din America si gustului inconfundabil adaptat bucatariei japoneze… (citeste tot)
Referinte
Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, dar si al restaurantului Kanpai, cu specific japonez. Kanpai este un pub/bistro cu mancare gatita de catre un chef japonez, pentru t...
Japanos Victoriei - Cred ca asa arata bistrourile in Japonia in orasele mariJapanos e un bistrou deschis in complexul Aviatorilor 8, de langa Guvern, odata cu celelalte restaurante si localuri. E ...
Kanpai Bistro, cele mai bune supe japoneze din orasAm fost la Kanpai de multe ori, si acum am observat ca nu am mai scris despre ei de mai bine de doi ani. O fac acum, cu toate ca nu sunt multe lu...
Kanpai Bistro, cele mai bune supe japoneze din oras
Am fost la Kanpai de multe ori, si acum am observat ca nu am mai scris despre ei de mai bine de doi ani. O fac acum, cu toate ca nu sunt multe lucruri noi de spus.
Ambianta e la fel. Au vrut sa semene cu restaurantele populare japoneze, cu cele din Japonia, mai precis spus. Le-a iesit perfect asta, numai ca restaurantele din Japonia, si din Orientul Indepartat, in general, sunt cam urate. Asta daca e sa le masuram cu cele europene, in general, si cu cele din Bucuresti, in mod special. Sigur, si japonezii imi inchipui ca spun aceleasi lucruri despre restaurantele noastre, cand le masoara cu ale lor, insa Restocracy scrie pentru cititorii din Bucuresti, inainte de toate. In Tokyo cred ca avem mai putini…
Mancarea japonezilor, in schimb, e foarte buna, indiferent cine ar vorbi despre ea, din orice colt al lumii. Si japonezii de la Kanpai o fac foarte bine. Au si sushi, insa nu e punctul lor forte. La Kanpai mergi, in primul rand, pentru mancarurile gatite, mancaruri calde, cu sosuri. Supele lor, in special, sunt excelente. Miso, udon, dar mai ales ramen, care sunt cele mai bune din Bucuresti, indiscutabil. Serviciul bun, preturile rezonabile, asa ca greu sa astepti mai mult… (GB – decembrie 2019)
Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre
Am revenit la Kanpai afland in plus, intre timp, ca e un restaurant japonez in stilul „izakaya„, adica asa cum sunt pub-urile acum in Japonia.
Nimic nou de spus despre amenajare, fata de ce am scris in martie, mancarea la fel de buna, le-am pus, insa, o nota mai mare la servicii, deoarece de data aceasta nu mai erau cei doi aiuriti, ci un chelner sigur pe el si placut la vorbit. Si preturile cred ca s-au mai marit fata de cum erau in primavara. (GB – septembrie 2017)
Un restaurant japonez pentru clasa de mijloc
Kanpai e unul dintre restaurantele japoneze cunoscute deja ale Bucurestiului, care s-a pozitionat ca restaurant japonez popular (de aici si numele de Kanpai Bistro – cred ca in japoneza e Izakaya), cu mancare traditionala, fara pretentii de fine dining. Au un bucatar japonez care munceste din greu, il vezi prin geam daca stai in sala de sus.
Cladirea cu un etaj e destul de banala daca te uiti din afara, fara nicio forma, inghesuita printre blocurile din apropierea Pietei Floreasca. Au o … (citeste tot)