Vacamuuu
www.facebook.com/vacamuuuRO
0731.351.135
Vacamuuu, cea mai controversata steak-house
Vacamuuu e o macelarie cu braserie, din care poti cumpara carne pentru acasa, dar poti sa si mananci acolo ca la orice restaurant / steak house. Conceptul acela intalnit si la pescariile cu bistrou, la mare cautare de cand au aparut. E cea mai mare de pe piata – si aici vorbesc despre intindere, volum, sortimente.
Nu am vazut nimic semnificativ nou fata de ce am scris datile trecute. Si e de asteptat sa fie astfel, fiindca Vacamuuu a fost proiectat inca de la inceput pana in cele mai mici detalii, tocmai pentru a nu mai avea nevoie de ceva in plus multa vreme dupa aceea. Ambianta e la fel, chelnerii la fel, stau la discutii in grup si abia asteapta sa termini ce ai de spus ca sa se intoarca inapoi la ale lor, sa nu piarda ideea.
Ceva despre mancare acum, adica despre vita. Vacamuuu e un restaurant foarte mare, asa ca e normal sa aiba mai multe sortimente decat oricine altcineva, vita de toate felurile. In partea de sus e clar pana unde merg, data te uiti in meniu si vezi vitele japoneze cu preturi pe care foarte putini si le pot permite. Insa cealalta extrema e interesanta, pana unde merg cu vita de calitate mai redusa, dar si cu pret mai mic, pe cale de consecinta.
Ei bine, merg jos, chiar foarte jos, desi preturile nu arata catusi de putin asta! Am luat o vita mai ieftina (nu chiar pe cea mai ieftina, dar nici departe de ea) si a fost aproape de nemancat. Eu inteleg ideea de a da omului cat mai multe optiuni posibile si de a-l lasa pe el sa aleaga. Asumandu-si si consecintele, desigur. Insa eu nu as face asta daca as fi stapanul Vacamuuu. In primul rand, fiindca putini dintre cei care merg acolo stiu sa faca diferentele dintre vite doar citind meniul. Si apoi, chiar si unii dintre aceia care stiu, sunt sigur ca nu prea banuiesc cat de jos e limita.
Asadar, la vita scumpa si foarte scumpa de la Vacamuuu mergeti la sigur. Insa la cea ieftina, cum v-o fi norocul in ziua respectiva… (GB – aprilie 2019)
Steakhouse din Bucuresti fara vin romanesc la pahar…
Prietenul meu MN m-a mustrat ca Vacamuuu a iesit mai jos in Topul Restocracy decat credea el ca ar trebui sa fie, asa ca m-am grabit sa merg din nou la Vacamuuu si sa repar nedreptatea, daca chiar am facut-o. Ii spusesem, oricum, ca Vacamuuu are note foarte mari la mancare, si ca notele de la servicii si de la pozitionare l-au dus mai jos.
Acum am revenit, deci, si am mai luat un prieten, pe Gabriel Iovu, ca sa fie si evaluarea mai temeinica. Pana la urma, am observat ca am dat cam aceleasi note ca la vizita din martie.
Acum am luat un rib-eye maturat, cel mai bun de la ei, cotlete de miel cu os, tartar de vita, spanac si ciuperci sote, pe langa cartofii prajiti si salata de varza care vin oricum alaturi de orice fel de carne.
Lui Gabriel i-a placut tartarul de vita, mie ceva mai putin, mi s-a parut ca are prea mult gust doar de pasta de carne, cu toate ca avea si altceva in ea. La rib-eye, a fost pe dos: mie mi s-a parut foarte bun, si pentru ca avea multa grasime, printre altele, lui Gabriel i-a placut, de asemenea, insa zicea ca a mancat nu stiu unde, tot in Bucuresti, chiar si mai bun decat atat. Eu nu am mancat antricot mai bun in Bucuresti. La fel de bun da, insa mai bun nu. Mielul a fost bun si el, dar nu ceva special, am mancat si carnuri de miel ceva mai fragede si mai gustoase de atat. Cartofii prajiti foarte buni, salata de varza excelenta (cred ca avea si putin zahar), muraturile foarte bune, de asemenea, ciupercile foarte bune, spanacul bun, dar nu ca la un restaurant de fine dining. Portiile sunt destul de mari la Vacamuuu, trebuie spus…
Nu au vin romanesc la pahar la Vacamuuu, ceea ce ne-a enervat foarte tare. Eu, cel putin, ca protest… (citeste tot)
Referinte
VacaMuuu are o noua abordare pe segmentul Mic Dejun prin care mizeaza pe o crestere de 20% a veniturilorRestaurantul VacaMuuu extinde meniul de mic dejun cu 11 noi preparate dedicate unui public o...
Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiAm revenit la Fish House pentru ca mi-au spus niste oameni ca nota initiala li se parea prea mica, si ca, dupa parerea lor, Fish Ho...
Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucuresti in 2018 si in 2019Acum vad ca nu am scris explicit aici ca Fish House au fost castigatorii competitiei Topul Restocracy al ...
Calea Floreasca si Piata Floreasca, Putul lui Zamfir si Banu Antonache; multe restaurante: Madame Pogany, Yoshi, Fitto Cafe, EMTE, Pizza Due Amici, Fish House, Tasting Room, Chefs Experience, Chicineta, Cava, Vacamuuu, E3, Trattoria Il Calcio, CAU, Springtime, cafenealele Rendez-Vous si C-O Fi Factory, Bistromar, Bun si tot, Atypic, Le Vivier, Mozzafiato, Pasterra, La Bottega del Tartufo, Grano si multe altele..
Piata Floreasca
Agora Floreasca
In Piata Floreasca…
Vacamuuu - Calea Floreasca, nr. 111 (Piata Floreasca)
Comentarii (6)
In 2023 două fripturi, o limonadă și un pahar de vin alb… 750 de lei și cred că mai fentează și la gramaj. Calitatea slăbuță la carne pt banii ăștia dar era gătită măcar ok. Terasa era goală într-o sâmbăta seara în luna iulie, doar o masă mai era ocupată. Asta dă de gândit…
In 2023 două fripturi, o limonadă și un pahar de vin alb… 750 de lei și cred că mai fentează și la gramaj. Calitatea slăbuță la carne pt banii ăștia dar era gătită măcar ok.
Două fripturi o limonadă și un pahar de vin alb 750 de lei… asta în vara lui 2023.
Vaca Muu a devenit un dezastru…. ospătarii apatici, frig, scump…. Mai nou au primit un nou șef, un măcelar poreclit manager, arogant și agramat-Dl. Gabi, cum se recomanda. Dintr-un restaurant etalon, Vaca Muu a ajuns o bodega scumpă și friguroasă.
varza turceasca
La Vacamuuu mergi pt. carne si atat (desi ar putea mult mai mult)
Cina noastra in 7 a fost reusita, pe scurt cam asa
Plusuri:
Carnea e buna sau f. buna (au fost incercate diverse, antricot vita si lamb chop excelente, poate cele mai bune mancate recent)
Atmosfera este vie, locul a fost plin, look-ul rest. e „la zi”
Nu tocmai ok pt. un loc cu preturile V.muuu:
Daca vii cu un vegetarian aici, nu gaseste in menu decat o salata
Menul de vinuri e aiurea, total neechilibrat
Cartofii prajiti au fost mult sub calitatea carnii, plini de ulei
Din 5 optiuni desert nu au avut decat 2
Servirea a fost buna.
Merita vizitat pt. carne si atmosfera.