Bone nu inseamna dădace, guvernante, cum au crezut si sperat multi cand au vazut numele noului restaurant, ci os in engleza. Os, sau oase de peste, mai precis spus, pentr ca se prezinta ca restaurant preponderent pescaresc. Au deschis in ianuarie 2020 in locul lui Agape. Sunt langa Biserica Sfanta Sofia pe Calea Floreasca, intre Automatica si Promenada, peste drum de marele lac Floreasca.
E un restaurant frumos. Si Agape era, insa Bone imi place mai mult. Mi-a crescut inima cand am vazut fete de masa albe si pereti si tavane vopsite si ingrijite, nu beton armat, tubulaturi si fieratanii. E colorat, tineresc, intim, o ambianta foarte potrivita pentru oamenii civilizati care vor sa ia o masa linistita, in tihna. Terasa e mica, ingusta, insa vara pot scoate un perete de sticla si se extinde cu o bucata din salonul de la parter.
Meniul e destul de cuminte, nu incearca sa iasa in evidenta prin originalitate, ci prin calitatea produselor si talentul bucatarului, pe care le-am apreciat. Pestele si fructele de mare sunt oferta lor principala, insa au si vita, rata, miel, paste, supe, salate, antreuri interesante. Toate au fost bune, insa cu totul deosebit a fost risotto, unul dintre cele mai bune din Bucuresti. Carpaccio de seabass cu ghimbir foarte bun, de asemenea, si caracatita buna. Pieptul de rata a fost cam tare, dar bun la gust, si piureul la fel. Painea buna si bine prezentata, desertul si cafeaua si ele.
Ne-au placut si chelnerii: seriosi, necrispati, fara gesticulatii inutile, cu care puteai sta de vorba. Preturile surprinzator de mari pentru un restaurant nou deschis, o strategie destul de riscanta. Clienti putini.
Bone se pozitioneaza, asadar, ca un restaurant premium, cu bucatarie fina, chiar daca nu e un fine dining in adevaratul sens al termenului. Pentru oamenii cu bani care apreciaza mancarea buna, de calitate, intr-o ambianta curata si placuta. Au ceva corporatisti in jur, dar nu multi. Nu e o zona de pasaj, asa ca e aproape exclus sa treaca cineva prin fata si sa intre de curiozitate. Cartierul e instarit, sa vedem daca va fi suficient pentru a le umple frumosul restaurant. Mai ales ca alternativa Agora Floreasca si mancarurile bune din jurul ei sunt amenintator de aproape… (GB – februarie 2020)
Bucataria Bone
Saloanele Bone
Terasa
Pret mediu pe meniu: 200 lei (49 lei antreurile, 76 lei felurile principale)
Portii: medii
Cele mai bune feluri: Risotto
Criteriul
Sep-2021
Feb-2020
Mancare
8.60
9.10
Specifica bucatariei
8.5
9
Vita
Peste
9.5
9.5
Legume
8
Paste
10
Sosuri
Originalitate
8
8
Prezentare
9
9
Servicii
9.00
9.17
Rapiditate
8.5
9
Contact
9.5
9.5
Atentie la detalii
9
9
Ambianta
8.83
9.25
Exterior
8.5
8.5
Interior
10
10
Gradina
8
Bonusul evaluatorului
8
8
Nota finala
8.61
8.92
Criteriul
Sep-2021
Mancare
8.60
Specifica bucatariei
8.5
Vita
Peste
9.5
Legume
8
Paste
Sosuri
Originalitate
8
Prezentare
9
Servicii
9.00
Rapiditate
8.5
Contact
9.5
Atentie la detalii
9
Ambianta
8.83
Exterior
8.5
Interior
10
Gradina
8
Bonusul evaluatorului
8
Nota finala
8.61
Calea Floreasca din Bucuresti, in dreptul restaurantelor Diesel, Agape si a centrului Ethos House, cu Fratellini Bistro si Uanderful by The lake
Data actualizarii: 11/09/2021
Bone - Calea Floreasca, nr. 198 (Biserica Sf. Sofia)
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (1)
Bullshit… seful de restaurant e un frustrat care nu stie sa trateze clientii… nu recomand