Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Cava Bistronomie, unul dintre puținele restaurante cu mâncare „de ...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

Gabbiano, un restaurant consecvent conservatorRestaurantul și-a c...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Afiseaza

Gabbiano, un restaurant consecvent conservator

Restaurant cu bucatarie italiana clasicaRestaurantul și-a construit profilul acesta încă de la început, și par deciși să nu se abată de la el. Un restaurant poziționat premium, cu un salon foarte mare, bine amenajat. Am scris de bine despre interiorul lor de când au deschis, nu s-a schimbat mare lucru, așa că nu mai reiau. Și în terasă au investit destul de mult, au făcut tot ce au putut, însă e aproape imposibil să faci ceva foarte atrăgător cu spațiul destul de limitat pe care l-au avut la dispoziție și cu vecinătățile nu foarte estetice.

Meniul e la fel, bucătărie italiană clasică, dar elaborată, cu produse premium, din câte deduc. Mult pește și fructe de mare, unele expuse în galantarul de la intrare, și recomandările lor către acestea merg, preponderent. Acum am luat tagliatelle cu fructe de mare și un calcan cu o garnitură de legume sote, pe lângă care am luat și anghinare și sparanghel, fiindcă chelnerul a spus că peștele nu vine cu nimic alături – ceea ce pare să nu fi fost adevărat. Pastele cu fructe de mare au fost destul de apreciate. Și calcanul bun, de asemenea, însă legumele ceva mai puțin. De la anghinare miezul a fost bun, însă trebuia să dai deoparte vreo două straturi din învelișul de la suprafață. Și cu sparanghelul a fost la fel, vârfurile bune, fragede, bine făcute, însă cozile cam tari și ațoase.

Chelnerii cred că sunt aceiași de la început, cu cămăși albe și papion – fără mănuși albe, de data aceasta. Rezervați, setați pe stilul protocolar al restaurantelor de lux, unde au ales ei să se poziționeze încă de la început. Prețurile nu sunt cele mai mari din zonă, însă nici mici deloc nu sunt. Dacă iei din felurile cu prețuri fixe, o masă în doi, cu câteva pahare de vin bun, îți scoate repede 400 de lei de pe card. Dar dacă iei un pește întreg, pe care îl plătești în funcție de greutate, poate ajunge la mult mai mult de atât. Calcanul meu (cel din poză), de pildă, cu sparanghel și anghinare, pastele cu fructe de mare, două pahare de vin și o apă plată, fără nimic altceva, au fost 475 de lei.

Clienți am văzut mai mulți la Gabbiano de când au fost relaxate restricțiile de pandemie, au adesea mai multe mese ocupate, cam jumătate de terasă, de regulă. Nu știu dacă asta e bine sau nu pentru ei, ținând seama că această terasă e cam un sfert din suprafața totală a restaurantului, dar semnele arată că numărul clienților e spre creștere. Sper să le meargă și mai bine decât mi se pare că le merge acum… (GB – iunie 2021)

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!

Manusi albe in Piata FloreascaGabbiano e al celor care au restaurantele Potcoava, din Giulesti si din Regie. Au deschis acum vreo doua saptamani in Piata Floreasca, in locul lui Madame Pogany.

Restaurantul e mare, au aproape 200 de locuri, daca socotim si terasa inchisa ermetic si incalzita, in care se poate sta la fel de bine si iarna. L-am amenajat foarte bine, au avut niste arhitecti buni, care au schimbat cu totul ambianta rece, sumbra si trista de la Madame Pogany – cea care le-a si garbit inchiderea, fara indoiala. Am simtit o mare usurare cand am intrat si am vazut un restaurant luminos si elegant, ca au acoperit tavanele industriale si betonul armat de pe pereti…

Jumatatea din fata a lui Gabbiano e de fumatori. Cu totul si cu totul ilegal, desigur, chiar daca toti fac asta acum. Doar ca, fiind obligat sa treci pe acolo, intri deja cu hainele imputite in salon si cu un dezgust teribil dat de mirosul celor de acolo.

Dupa cum ii spune si numele, Gabbiano (pescarus) e un restaurant italienesc. Inca de la… (citește tot)

Bucataria  Gabbiano

Calcan la cuptor

Salonul Gabbiano
Terasa Gabbiano

Gabbiano, restaurant cu bucatarie italiana in Piata Floreasca

Data actualizarii: 17/01/2025

Gabbiano  - Str. Banu Andronache, nr. 40-44 (Piata Floreasca)

  • Sfântul Sisoe :

    Te roade rau !!Sa-ți dau un titlu la compunerea ta:FRUSTAREA LA PROSTI!!Da, din păcate in Romani exista f multă sărăcie si un sistem educativ sub orice critica datorită tuturor guvernelor care au fost la putere din 89 încoace!!! ,dar nu numai ei sunt de vine :ci și tu și eu, și toți ceilalți care ar trebui sa iasă sa penalizeze toate abuzurile tuturor imbecililor care au condus țara asta acolo unde e acum : printre altele sa dea voie ca un tembel ca tine sa-i judece pe alții!! Risca și țu ceva ,scrie de exemplu despre cum se taie pădurile și cine e responsabil de asta!!Ce, nu poți te dau afara șefii tai??Pofta buna!!…Vezi c-au băgat ghiare de găina la aprozar!!E chiar in oferta!!

  • Paul :

    Sugerez o actualizare a recenziei, e depasita, au corijat mînusile, iar meniul si barul sint peste medie

    • George Butunoiu :

      Multumesc pentru sugestie, o sa trec in curand, chiar eram curios sa vad daca au schimbat ceva… GB

      • Anonim :

        Apreciez promptitudinea si deschiderea dvs; o sugestie acum si bucatarilor: puneti fara frica sare în mîncare.

  • tot eu.. :

    Daca ai afla cat plateste chirie si pe chef-ul bucatar nu le-ai da mai mult de 8-10 luni in formula asta…

    • Sfântul Sisoe :

      Dacă a-ți fi Civilizați le-ți ura succes, dar cum sunte-ți romani ,,,,,,,le doriți o moarte lenta!!Bravo vouă !!Hai ca va pricepe-ți la mici!!

  • Anonimus :

    Daca Gabbiano va merge sau nu, vor vedea proprietarii . Dar comentariile tale sunt acide, chiar si cand spui de bine despre ceva. De parca te astepti sa fie urat si nasol apriori, dupa care, FOARTE MIRAT pe alocuri, constati ca nu e chiar asa.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close