Japanos (Victoriei)
www.facebook.com/JapanosRomania
Japanos Victoriei – Cred ca asa arata bistrourile in Japonia in orasele mari
Japanos e un bistrou deschis in complexul Aviatorilor 8, de langa Guvern, odata cu celelalte restaurante si localuri. E un concept mai rar intalnit, nu au bucatarie propriu-zisa, toata mancarea vine preambalata de la fabrica lor de mancare japoneza, portionata, cat sa o deschizi si sa o mananci rapid sau sa o iei cu tine. Mancarea e buna la Japanos, cu greu vezi diferente fata de una facuta intr-o bucatarie din restaurant. (GB – noiembrie 2017)
Ansamblul Aviatorilor 8 si Piata Victoriei
Save
Referinte
Un interviu in Life.ro cu Kana Hashimoto, partener Kanpai si Japanos, din care aflati, dincolo de istoria si secretele ramen-ului, ca trebuie sa o sorbiti zgomotos si sa plescaiti ca sa ii faceti ...
Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezent este Executive Cheful restaurantului Kanpai si a lantului Japanos, aflat in plina expansiune la nivelul Capitalei.Recent pre...
Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, dar si al restaurantului Kanpai, cu specific japonez. Kanpai este un pub/bistro cu mancare gatita de catre un chef japonez, pentru t...
Dupa o investitie de aproximativ 37 milioane de euro, NEPI Rockcastle a inaugurat cladirea de birouri situata in Piata Victoriei, intre bd. Aviatorilor si str. Paris, denumita chiar Aviatorilor 8....
Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, dar si al restaurantului Kanpai, cu specific japonez. Kanpai este un pub/bistro cu mancare gatita de catre un chef japonez, pentru toate buzunarele, un sushi bar cu o atmosfera prietenoasa si multa voie buna. Acestea sunt coordonatele conceptului Kanpai. Totodata, lantul de restaurante Japanos cuprinde 4 locatii: Dorobanti, Pipera, Victoriei si Lipscani si este primul concept de Ramen-bar din Romania, care vine cu o selectie de sushi, dar si salate japoneze si sandwich-uri.
Kana Hasimoto este absolventa a UNATC, dar a dobandit o experienta consistenta in Horeca in restaurantele din Tokyo. Kana Hasimoto s-a stabilit in Romania acum mai bine de 20 de ani.
Restocracy: Ce schimbari majore credeti ca vor fi pe piata restaurantelor din Bucuresti in urmatorii 5 sau 10 ani? Vor aparea concepte noi de localuri publice, categorii noi de mancaruri, servicii?
Kana Hashimoto: Conceptul de fast casual restaurants se va dezvolta foarte mult si la noi.
Ideea de food court premium in zone aglomerate (dar nu in mall-uri!) este de asemenea un trend, care va fi prezent in urmatorii ani.
De asemenea, piata de take away si delivery va creste considerabil!
Restocracy: Cum credeti ca va influenta tehnologia businessurile de restaurante in urmatorii 5 sau 10 ani?
Kana Hashimoto: Nu cred ca meniurile digitale vor castiga teren, dar, apropo de tehnologie, comenzile online vor fi principala atractie in zona tehnologiei digitale. Va disparea asistenta telefonica la livrari sau rezervarile de restaurant.
Atat la Kanpai, cat si la Japanos, noi deja preluam online comenzile si de asemenea folosim cu succes „pick-up service”, adica acea comanda care poate fi ridicata din locatie!
Restocracy: In ce directie credeti ca va evolua ambianta din restaurante in urmatorii 5 sau 10 ani: dimensiunile localurilor, amenajarile, decorurile, mobilierul si aranjarea meselor etc.?
Kana Hashimoto: Design urban si in general atmosfera casual!
Restocracy: Ce restaurante vor disparea in urmatorii ani, care vor fi cele care vor ramane si se vor dezvolta?
Kana Hashimoto: Vor disparea restaurantele sofisticate si vor aparea tot mai multe business-uri mici (maxim de 20 locuri), bistro-uri de cartier, cafenele care vor avea si mici bucatarii etc.
Restocracy: Ce produse sunt cel mai greu de gasit in Bucuresti? Ce ati vrea sa fie mai usor de gasit? Cum credeti ca vor evolua lucrurile pe piata furnizorilor in urmatorii ani?
Kana Hashimoto: Restaurantele cu volume mai mari vor face direct aprovizionarea de la furnizori externi in incercarea de a optimiza cat mai mult.
Restocracy: Ce restaurante credeti ca fac cel mai rau pietei gastronomiei publice din Romania? Cine face concurenta neloiala pe piata restaurantelor din Bucuresti?
Kana Hashimoto: Cei care in general investesc foarte putin si nu respecta regulile elementare de igiena.
Restocracy: Cand se vorbeste despre restaurantele din Bucuresti, cele mai multe reprosuri sunt aduse nu mancarii, nu ambiantei, nici preturilor, ci serviciilor. De ce credeti ca se intampla asta? Care credeti ca ar fi serviciul ideal asteptat de catre clientela dumneavoastra? Cum credeti ca va evolua serviciul in restaurantele din Bucuresti in urmatorii 5 sau 10 ani?
Kana Hashimoto: Din pacate, la noi meseria de ospatar nu este perceputa ca o meserie in sine. Este, in majoritatea cazurilor, un job de nevoie si de conjunctura.
Restocracy: Ce tara apreciati cel mai mult din punctul de vedere al pietei restaurantelor, si cu care ati vrea sa semene mai mult restaurantele din Romania?
Kana Hashimoto: Imi plac restaurantele meditareneene cu terase mari si cu produse proaspete si simple.
Restocracy: Care este strategia restaurantului/lantului de restaurante pe care le conduceti pentru urmatorii 2/3 ani?
Kana Hashimoto: Dorim sa extindem reteaua existenta si, incepand cu anul viitor, sa francizam conceptul Japanos si in alte orase .
Restocracy: Cu ce se diferentiaza restaurantul/lantul de restaurante pe care-l conduceti fata de competitia dumneavoastra? Va ganditi si la alte elemente de diferentiere pe care doriti sa le implementati in viitor? Ne puteti dezvalui unul dintre ele?
Kana Hashimoto: Japanos este un take away fast casual restaurant, dar in care se gateste pe loc. Acesta este elementul de unicitate.
Kanpai vine cu ideea de pub/ izakaya, care pentru un restaurant japonez este iarasi un diferentiator foarte important. Nu suntem un restaurant clasic japonez unde exista o atmosfera calma, linistita… Suntem un pub casual, „mai galagios” si poate cu o atmosfera cozy si cool.
Echipa este intregita de 2 bucatari japonezi cu experienta indelungata in aceasta bucatarie. Sunt foarte putine restaurante japoneze in Bucuresti care au aceasta sansa!
Restocracy: Care sunt masurile pe care le intreprindeti pentru a atrage si retine oameni competenti in cadrul companiei pe care o conduceti? Cat la suta din cifra de afaceri investiti in dezvoltarea oamenilor pe care-i conduceti?
Kana Hashimoto: Nu va pot da un procent, dar partea de instruire este foarte atent privita in fiecare zi.
Terasa complexului Aviatorilor 8, pe care o impart restaurantele si cafenelele de acolo: GastroLab, 5Ensi, Japanos, French Revolution, Manufaktura, Eat Society…
Ca in marile metropole bogate
Aviatorilor 8 e cladirea de birouri facuta de catre cei de la NEPI langa Guvern, intre intrarea de la metrou de pe Bulevardul Aviatorilor si parcarea celor din Guvern – o constructie indelung asteptata, dupa ce aproape 25 de ani au fost un teren viran acolo si o casa parasita. Ansamblul este spectaculos, ca arhitectura, ca realizare tehnica. In acest moment birourile abia incep sa se ocupe, insa au deschis restaurantele si cafenelele de la parterul cladirii.
Cei de la DonCafe au deschis un restaurant cu numele 5ENSI, excelent amenajat si cu mancare asemanatoare celei de la DonCafe, adica buna. Cei care au restaurantul Kanpai Bistro din Floreasca au deschis un sushi bar, botezat Japanos, in care poti manca asezat la masa, insa poti lua si pentru acasa – mancare japoneza buna si la preturi rezonabile. Nu o gatesc acolo, pentru ca nu au bucatarie propriu-zisa, aduc mancarea preambalata de la laboratoarele lor si o monteaza acolo pentru cei care vor sa o manance asezati.
Japanos imparte salonul cu Manufaktura, cei care au niste cafenele similare in Promenada Mall si prin alte malluri. Ei au sandviciuri, salate si dulciuri, fiind o cafenea, prin concept.
Langa ei sunt cei de la French Revolution, cu de-acum cunoscutele lor eclere, au inchiriat un spatiu imens, nu am inteles de ce.
Mai e un local deschis, Eat Society, interesant si acela. Era inchis cand am ajuns noi, dar prin geam am vazut ceva ce parea sa fie un salad bar, sandviciuri, sucuri naturale si alte lucruri mai spre partea sanatoasa a mancatului, cefenea, poate si ceva cofetarie.
Si terasele sunt frumoase, au doua, una spre interiorul ansamblului, unde e statuia, si una pe latura cladirii care da spre Bulevardul Aviatorilor.
Si in noiembrie se va deschide si Osteria Gioia acolo, cred ca intr-un spatiu de la etaj, probabil cu meniul de la Osteria Gioia de pe Ion Mihalache, sau ceva apropiat, oricum.
In acest moment, ansamblul de la Aviatorilor 8 e unul dintre cele mai moderne si mai elegante spatii de cafenele si restaurante din Bucuresti, si sunt toate sansele sa devina una dintre atractiile orasului. (GB – octombrie 2017)
Japanos (Victoriei) - Bd. Aviatorilor, nr. 8A (Ansamblul Aviatorilor 8 - Piata Victoriei)