La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi de la munca
Revin din cand in cand La Kostas cand trec prin zona. Mancarea si ambianta la fel, doar atentia la detalii si dispozitia chelnerului e cu suisuri si coborasuri. Acum nu era in toane bune si s-a straduit sa ne strice ziua. Nici nu ar fi fost nevoie sa faca eforturi prea mari, ca au pus umarul si cei din bucatarie: ne-au trimis o supa atat de clocotita incat nu ne-am putut atinge de ea. A ramas pe masa si ne-a parut rau dupa bani, pentru ca am plecat, ne grabeam si nu aveam chef sa suflam in ea un sfert de ceas, pe putin, pana sa o poti atinge… (GB – februarie 2020)
Am revenit la destul de cunoscutul acum restaurant La Kostas dupa doi ani. Le-a mers bine, au extins spatiul, au mai facut amenajari. Au lungit mult si meniul, ceea ce trimite niste semnale contradictorii. Dar ne-am mai linistit cand ne-au spus ca nu au multe dintre felurile scrise acolo. Asta fiindca ne-am gandit ca asta inseamna ca sunt atenti la ce cumpara, ca incearca sa ia numai peste proaspat.
Am asteptat nepermis de mult sa vina cineva sa vorbeasca cu noi. Mai ales ca restaurantul era gol la acea ora. Si ca scaunele sunt de-a dreptul incomode. Dar, odata venita mancarea, ne-a mai trecut supararea, pentru ca a fost buna.
Despre crevetii in sos de unt am crezut la inceput ca sunt supa. Nu am vazut atata sos in viata mea. Dar ne-am bucurat pana la urma, au fost foarte buni. Si vanata la cuptor la fel, calamarii la gratar, si chiar un fel de mici. Ciupercile mai putin. Desertul interesant, cu masline in miere, a fost si el bun.
A aparut si Kostas la un moment dat, si ultimul stres a disparut, pentru ca e un barbat frumos si viril care te binedispune repede. La Kostas e unul dintre restaurantele de peste si fructe de mare cunoscute si de referinta ale Bucurestiului, si pe buna dreptate. Si e genul de local ce place oamenilor, cu patronul care e si chef acolo. Iar daca mai e si charismatic, cum e Kostas, serios si care nu se da inapoi de la munca, succesul e ca si asigurat… (GB – iulie 2019)
Pariul pe neconventional castigat de domnul Bodo
La Kostas a fost deschis acum vreo cinci ani intr-o magazie de langa Foisorul de Foc, o vulcanizare, un atelier sau ceva de felul acesta, cu o curte maricica alaturi. Era un fel de street food sau un mic loc de adunare pentru prieteni, nu cred ca s-au gandit de la inceput ca vor face o adevarata afacere cu asta. Au pus cateva banci de lemn, direct pe pietris, si gata terasa La Kostas.
Am inteles aceasta terasa ca a fost pariul unui membru al formatiei de muzica pop Proconsul, Bodo (cred ca e un pseudonim sau o porecla), fiindca ori de cate ori se vorbeste despre La Kostas, apare si Bodo in propozitie. In stirile care anuntau deschiderea La Kostasului scria ca investitia a fost de 5,000 de Euro.
Insa conceptul a prins bine, bucurestenii sunt foarte amatori de neconventional, oricare ar fi el, asa ca li s-a parut cool sa stea pe bancuta si manance ca la tara. Au inceput sa vina unii chiar de departe pentru o mancare banala La Kostas, si ajunsesera spuna ca vai ce buna e, stiti foarte bine cum e cu … (citeste tot)
Domnul Kostas, chef si patron
Strada Traian unde e La Kostas Taverna, pe la Foisorul de Foc
La Kostas a fost deschis acum cinci ani intr-o magazie de langa Foisorul de Foc, o vulcanizare, un atelier sau ceva de felul acela, cu o curte alaturi. Era un fel de street food sau un mic loc de adun...
Pret mediu pe meniu: 163 lei (34 lei antreurile, 68 lei felurile principale)
Portii: medii
Recomandarile personalului: Creveti in sos de unt, Calamar umplut cu branza Feta
Criteriul
Feb-2020
Jul-2019
Jul-2017
Mancare
8.88
9.00
8.83
Specifica bucatariei
9
9.5
9
Vita
Peste
10
10
9.5
Legume
9
Paste
Sosuri
9
9
Originalitate
8.5
8.5
8.5
Prezentare
8
8
8
Servicii
7.67
8.17
8.33
Rapiditate
8
8.5
8.5
Contact
7
8
8.5
Atentie la detalii
8
8
8
Ambianta
8.00
8.00
8.00
Exterior
8
8
8
Interior
8
8
8
Gradina
8
8
8
Bonusul evaluatorului
7
8.5
8
Nota finala
8.09
8.53
8.40
Criteriul
Feb-2020
Mancare
8.88
Specifica bucatariei
9
Vita
Peste
10
Legume
Paste
Sosuri
Originalitate
8.5
Prezentare
8
Servicii
7.67
Rapiditate
8
Contact
7
Atentie la detalii
8
Ambianta
8.00
Exterior
8
Interior
8
Gradina
8
Bonusul evaluatorului
7
Nota finala
8.09
Data actualizarii: 05/03/2021
La Kostas Taverna - Str. Traian, nr. 238 (Foisorul de Foc)
Buna ziua,
Se spune (si este adevarat) ca in greci nu trebuie sa ai incredere nici cand vin cu daruri. Asa este. Desi nu avea clienti (un restaurant aproape gol), sau poate ca tocmai de aceea, domnul chef s-a gandit sa traga pe sfoara niste clienti. Deci: in loc de file lup de mare la gratar a adus o rondea prajita de lup de mare, dar. evident, la un pret de ti se taie aerul, adica 142 lei portia! Super, nu-i asa? Iar reactia ospatarului a fost geniala, cu tupeul de rigoare: „Nu putem, doamna, sa taiem un file numai pentru o portie!!!!!!” Am o recomandare: stati departe de aceasta taverna! Καλό απόγευμα!
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.
Comentarii (3)
Ok
Buna ziua,
Se spune (si este adevarat) ca in greci nu trebuie sa ai incredere nici cand vin cu daruri. Asa este. Desi nu avea clienti (un restaurant aproape gol), sau poate ca tocmai de aceea, domnul chef s-a gandit sa traga pe sfoara niste clienti. Deci: in loc de file lup de mare la gratar a adus o rondea prajita de lup de mare, dar. evident, la un pret de ti se taie aerul, adica 142 lei portia! Super, nu-i asa? Iar reactia ospatarului a fost geniala, cu tupeul de rigoare: „Nu putem, doamna, sa taiem un file numai pentru o portie!!!!!!” Am o recomandare: stati departe de aceasta taverna! Καλό απόγευμα!
Cine vorbea ! :)))