Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului

Head Chef Ionut Gheorghe - Chucky

Nowa a fost deschis acum aproape un an de zile la parterul unui bloc nou de pe Șoseaua Nordului. Vizavi de a doua mare intrare în parc, unde a fost înainte La Fattoria și acum e Adamo în locul ei – deschis și el în același timp. Pentru o scurtă perioadă s-au numit Noma, însă s-au repliat apoi sub acest nume.

Au o terasă mare în față, acoperită, arată foarte bine. În spate au un salon mijlociu ca mărime, și un separeu alături, în format de cigar club. Sunt foarte bine amenajate, concept unitar, construit cu grijă, materiale și mobilier de cea mai bună calitate, investiție consistentă. Decoruri bogate, stilul luxuriant apropiat de Urban Jungle, pe care l-am văzut în alte restaurante mari ale Bucureștiului, sunt aproape sigur că e mâna acelorași arhitecți. Efluvii de verdeață peste tot, și nu arată deloc rău, cum ar fi mulți tentați să creadă când le spui că sunt din plastic. Ba chiar dimpotrivă, mi se par chiar potrivite în context.

Am mâncat de multe ori la Nowa de când au deschis, și am fost acolo cu mulți ambasadori și cu oameni importanți din business – adică oameni umblați prin lume și prin toate marile restaurante, greu de mulțumit. Toți, fără excepție, au fost surprinși foarte plăcut de mâncarea lui Chucky – așa cum îl alintă cunoscuții pe Ionuț Gheorghe, foarte talentatul și neobositul lor chef. Au fost câteva ezitări la început, în primele săptămâni, până au reușit să-și consolideze rețeaua de furnizori, însă după aceea au mers fără greș.

Am pus de multe ori poze pe rețelele sociale, și chiar albume întregi cu bucătăria lui Chef Ionuț Gheorghe.

Fost elev la Argentine al unui alt mare chef, Cătălin Petrescu, mulți ani de zile, unde a învățat și tehnica, dar a prins multe și din rețetele originale și din ingeniozitatea maestrului său. Desigur, am recunoscut câteva dintre cunoscutele rețete japoneze reinterpretate ale lui Cătălin, însă unele sunt concepute acum chiar de către Chucky. Mai mult, cred ca nu am văzut nici măcar un singur fel de la ei în alte restaurante din București. Puține restaurante au ajuns la acest nivel și la această performanță…

Sigur, am și norocul să fiu cobaiul lui Chef Ionuț Gheorghe, pentru că aproape de fiecare dată când merg la ei îmi dă diverse feluri care nu sunt încă în meniu și pe care nu le-am mai mâncat la ei, pentru o confirmare în plus. Și nu s-a întâmplat vreodată să-i spun să mai lucreze la vreun fel înainte să-l pună și pe acela pe listă. Am comandat din meniu doar o singură dată, la început, chiar la deschidere. Însă la cele vreo 20 de cine pe care le-am avut de atunci la Nowa, am mâncat doar ce ne-a pus Ionuț în farfurie, fără să ne spună dinainte ce ne aduce. De menționat și deserturile, în mod special, la care lucrează cu o pasiune pe care rar am văzut-o la alți mari chefs, care le consideră mai degrabă niște accesorii nedemne de foarte mare atenție și efort.

Serviciul rapid, eficient, atenți la detalii, însă nu chiar la toate, așa cum te-ai aștepta la un restaurant de nivelul lor. Nu ne-au adus tacâmuri ca să împărțim mâncarea, deși le-am repetat de mai multe ori că asta urmează să facem. Prețurile destul de mari, evident, însă raportul calitate/preț e peste cele de la majoritatea marilor lor vecini din Parcul Herăstrău. Clienți destul de mulți la orice oră din zi, începând cu dimineața, de când au introdus și mic dejun.

Nowa e, așadar, unul dintre restaurantele mari ale Bucureștiului, bine conceput și amenajat, cu un meniu bine construit, mâncare foarte bună, orice ai alege din meniu. Fără nicio îndoială, unul dintre cele mai bune din zonă și chiar din tot orașul. (George Butunoiu – iunie 2022).

Bucătăria lui Chucky (Chef Ionuț Gheorghe) la Nowa
Salonul
Marea terasă climatizată Nowa

The Cigar Room

The Cigar Room

YouTube video
Meniul de iarnă al lui Ionuț Gheorghe

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de început de an al lui Chef Ionuț Gheorghe:Supă cremă de porumb cu lobster, caviar din trufe și ulei aromatizat Supă crem...

Data actualizarii: 18/01/2024

Nowa  - Sos. Nordului, nr. 62D (Parcul Herastrau)

  • Marius :

    Multumim pentru Heads-up! Nu voi calca niciodata acolo; mi se pare cel putin indecenta folosirea numelui unui restaurant care ani de zile a fost probabil cel mai bun din lume, iar treaba cu fumatul arata cat de mult pune pret proprietarul pe reguli si cat de mult isi respecta clientii.

  • Popa Mihai Alexandru :

    Eate un restaurant cu mancare si servicii de 10.

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close