O cina memorabila la Bistro Ateneu, la invitatia proprietarilor si managerilor Cristi Preotu si Calin Capusan, si a tanarului si foarte talentatului Head Chef Alexandru Dumitru, cu ocazia lansarii unui nou meniu.
A fost o degustare de zile mari, cu feluri exclusiv din noul meniu si cu vinurile lor deosebite de la Comtesse du Barry:
- Pâine cu maia şi untul casei
- Cococi pe plită, Pastă de jumări, Ceapă de apă
- Sfeclă coaptă, Brânză de oaie, Ulei de cepşoară
- Chitftea din crap sălbatic, Supă de peşte a la grec
- Şalău, Cremă de usturoi verde, Arpagic copt
- Piept de porc gătit încet, Kale crocant, Gulie
- Coastă de vită, Varză călită, Demi-glace
- Fagure de miere, Ingheţată de chefir
Toate au fost bune si foarte bune, originale, retete inventate de ei, din cate mi-am dat seama, cu cateva combinatii surprinzatoare si de mare efect.
Head Chef Alexandru Dumitru si Bistro Ateneu au intrat si ei, frontal si cu succes deplin, asa cum mi-a confirmat-o cina memorabila din aceasta seara, in grupul extrem de restrans si elitist al creatorilor Noii Bucatarii Romanesti Fine si Creative, aparuta pe lume de foarte putin timp – in noiembrie 2017, mai precis spus.
Am facut poze si in bucatarie, cu Head Chef Alexandru Dumitru si cu ceilalti bucatari la lucru. Notele pe care le-am dat Bistro Ateneu la aceasta evaluare i-a propulsat in partea cea mai de sus a Topului Restocracy cu cele mai bune 200 de restaurante din Bucuresti. Sunt sigur ca vor avea succes, sunt sigur ca Head Chef Alexandru Dumitru e abia la inceputul unei ascensiuni despre care se va scrie mult. Si aici, pe Restocracy, si in multe alte locuri. (GB – februarie 2018)
Referinte
Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat!Am ajuns la ei invitat la o cina de degustare cu ocazia lansarii noului meniu, despre care am si scris un articol, O cina memorabila cu ...
Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat!
Am ajuns la ei invitat la o cina de degustare cu ocazia lansarii noului meniu, despre care am si scris un articol, O cina memorabila cu Head Chef Alexandru Dumitru, adica in sectiunea in sectiunea Cine Memorabile, ceea ce spune cam ce e mai importante de spus. In rest, adica despre ambianta si servicii, raman la ceea ce am scris data trecuta, nu mai e nevoie de update.
Head Chef Alexandru Dumitru si Bistro Ateneu au intrat si ei, frontal si cu succes deplin, asa cum mi-a confirmat-o cina memorabila din aceasta seara, in grupul extrem de restrans si elitist al creatorilor Noii Bucatarii Romanesti Fine si Creative, aparuta pe lume de foarte putin timp – in noiembrie 2017, mai precis spus.
Am facut poze si in bucatarie, cu Head Chef Alexandru Dumitru si cu ceilalti bucatari la lucru. Notele pe care le-am dat Bistro Ateneu la aceasta evaluare i-a propulsat in partea cea mai de sus a Topului Restocracy cu cele mai bune 200 de restaurante din Bucuresti. Sunt sigur ca vor avea succes, sunt sigur ca Head Chef Alexandru Dumitru e abia la inceputul unei ascensiuni despre care se va scrie mult. Si aici, pe Restocracy, si in multe alte locuri. (GB – februarie 2019)
Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legume crude…
Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu exact un an, ii atrage din ce in ce mai tare pe bucatarii talentati, care vor sa-si incerce puterile in cel mai dificil exercitiu posibil, practic. Fiindca nu e suficient doar sa cunosti foarte bine principiile si tehnicile de “Haute Cuisine”, si apoi sa le pui in farfurie dupa recoamnadrile facute deja de altii, ci trebuie sa inventezi tu singur si retetele. Ceea ce e, fara indoiala, si mai dificil decat sa inveti tehnicile. Fiindca nu ai de unde … (citeste tot)