Pranzuri si cine rare, de care ne vom aduce aminte multa vreme…

Ord. dupa

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Altă cină cu bucătărie fină pregătită de Chef Orlando Zaharia l...

Altă cină de iarnă românească pregătită de Chef Daniel Pălici ...

Surpriza lui Chef Orlando ZahariaCând vorbim despre steakhous...

O nouă cină la Noma din Herăstrău, pentru a degusta meniul de înc...

Până acum te gândeai să mergi la țară la Gurbănești, în Câmp...

Cum a ajuns bucătăria peruană contemporană în doar zece ani u...

O cină coreeană memorabilă la ES Yong-ho Kim, ambasadorul Coree...

Ionuț Gheorghe, tânărul chef de la Noma din Herăstrău, ne-a ...

O altă cină memorabilă la KANE, la degustarea meniului de toamnă n...

O cină memorabilă cu Carolina, frumoasa basarabeancă studentă, car...

Am avut multe cine memorabile la București, și la restaurantele din ...

Din câte am putut observa și deduce, Chef Dani Prodan are libertate ...

Nu am fost niciodată în Oltenia. Așa că, atunci când femeia m...

Iată, se face un an de când mâncam doar acasă, cu rare momente...

O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la P...

O noua cină fine dining memorabila la Kane, de degustare a noului men...

O adevarata cina marocana, cu produse si ingrediente aduse direct de l...

O cina inedita si neasteptata pregatita de Chef Florin Andrei Vanau si...

O cina memorabila pregatita de Chef Daniel Palici la MAIZE, ca sa ne t...

O cina King Crab pregatita de Catalin Petrescu la Argentine, ca sa ne ...

O cina memorabila, cu atat mai mult cu cat a fost in plina pandemie. A...

Intai am mancat, si abia apoi am citit pe Wikipedia cum e cand man...

O cina memorabila cu prietenii la Fior di Latte, plina de toate ex...

O cina spaniola memorabila pregatita de Angelica Ilie la restaurantul ...

O cina de lucru la Isoletta, cu niste prieteni foarte exigenti cand vi...

O cina memorabila pregatita de Florin Cojocariu, filosoful slow food-u...

O cina fara masura, memorabila, plina de excese la La Pescaderia by Al...

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin...

Domnul Alexandru Consulea construieste ...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

Iulian Constantin, cel mai sfios si discret mare chef din Bucuresti ...

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Bistro Ateneu, d...

Afiseaza

O cina memorabila pregatita de Florin Cojocariu, filosoful slow food-ului de la Athanor La Coupteur din Gurbanesti. La GastroLab de data aceasta, pentru ca la el la tara e iarna si nu mai are florile care te fac sa te sui in masina si sa mergi pana in inima Baraganului ca sa le vezi si sa mananci la umbra, sub copac. Asa ca daca nu se duce bucuresteanul pana la mancare, vine mancarea de la tara la bucurestean, de data aceasta in luxul de la GastroLab. Si, mai ales, printre miile sale de sticle de vin.

Florin Cojocariu a luat toate legumele si carnurile de la el din curte si de la vecinii sai de Baragan, le-a fiert slow food si le-a tinut in cuptor vreo doua sau trei zile la Athanor, si apoi le-a adus in bucataria GastroLabului unde le-a facut sa arate ca in poza.

Asadar, impreuna Florin Cojocariu si cu Vistoria lui, cu Lorand Szarvadi si adorabila lui Zsuzsanna, ne-au pus pe masa urmatoarele:

Persimon cu bacon afumat, chimiciurri

Galicea Mare Chardonnay+Pinot Gris 2017, Dealurile Olteniei
Bernard Remy Blanc de Noirs, Champagne

Supa crema de morcovi cu portocale si ghimbir

Chateau Pigoudet L’Oratoire Magnum Rose, Provence
Legras & Haas Rose Brut, Champagne

Quiche lorraine cu oua si smantana de tara si bacon afumat

Stirbey Sauvignon Blanc 2018, Dragasani
Jose Pariente Verdejo 2018, Rueda

Ceafa de porc coapta 8 ore in lapte, cu varza

Puech Haut Les Complices 2017, Languedoc
Tinto Arzuaga Crianza 2016, Riberra del Duero

Lori’s Chocolate Midnight Cake

Guidalberto 2015, Toscana
Gere Kopar Magnum 2016, Villany, Ungaria

Binneinteles ca mai mult decat am putut eu manca, insa nu am lasat nimic in urma. Am luat si la pachet si i-am dus Ludmilei, care sta captiva in casa, cu bebelusul… (GB – ianuarie 2020)

Florin Cojocariu si gazdele sale de la GastroLab

Florin Cojocariu de la Athanor gatind slow food la GastroLab

Data actualizarii: 29/01/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close