O cina memorabila pregatita de Florin Cojocariu, filosoful slow food-ului de la Athanor La Coupteur din Gurbanesti. La GastroLab de data aceasta, pentru ca la el la tara e iarna si nu mai are florile care te fac sa te sui in masina si sa mergi pana in inima Baraganului ca sa le vezi si sa mananci la umbra, sub copac. Asa ca daca nu se duce bucuresteanul pana la mancare, vine mancarea de la tara la bucurestean, de data aceasta in luxul de la GastroLab. Si, mai ales, printre miile sale de sticle de vin.
Florin Cojocariu a luat toate legumele si carnurile de la el din curte si de la vecinii sai de Baragan, le-a fiert slow food si le-a tinut in cuptor vreo doua sau trei zile la Athanor, si apoi le-a adus in bucataria GastroLabului unde le-a facut sa arate ca in poza.
Asadar, impreuna Florin Cojocariu si cu Vistoria lui, cu Lorand Szarvadi si adorabila lui Zsuzsanna, ne-au pus pe masa urmatoarele:
Persimon cu bacon afumat, chimiciurri
Galicea Mare Chardonnay+Pinot Gris 2017, Dealurile Olteniei
Bernard Remy Blanc de Noirs, Champagne
Supa crema de morcovi cu portocale si ghimbir
Chateau Pigoudet L’Oratoire Magnum Rose, Provence
Legras & Haas Rose Brut, Champagne
Quiche lorraine cu oua si smantana de tara si bacon afumat
Stirbey Sauvignon Blanc 2018, Dragasani
Jose Pariente Verdejo 2018, Rueda
Ceafa de porc coapta 8 ore in lapte, cu varza
Puech Haut Les Complices 2017, Languedoc
Tinto Arzuaga Crianza 2016, Riberra del Duero
Lori’s Chocolate Midnight Cake
Guidalberto 2015, Toscana
Gere Kopar Magnum 2016, Villany, Ungaria
Binneinteles ca mai mult decat am putut eu manca, insa nu am lasat nimic in urma. Am luat si la pachet si i-am dus Ludmilei, care sta captiva in casa, cu bebelusul… (GB – ianuarie 2020)
Florin Cojocariu si gazdele sale de la GastroLab
O masa la tara pregatita de bunul meu prieten Florin Cojocariu, la Gurbanesti, in Campia Baraganului, acolo unde el si Victoria au o un atelier de ceramica. E un atelier de artist, denumit de ei Victoria Finla.
Ei se pregatesc sa deschida o pensiune la care va gati chiar Florin, dupa ani intregi de documentare, in special din bucataria frantuzeasca fina.
Meniul de astazi:
- pui afumat, marinat înainte în miere cu salvie și usturoi, cu salsa verde și salvie prăjită
- pulpă de miel cu tapenade, în foietaj, cu sos de prune și merișoare
- plăcintă de mere cu scorțișoară și enibahar
- bacon afumat cu lemn de butoi de whisky și cires
Florin e fizician si fost corporatist de mare succes, Victoria a facut Universitatea de Arte, apoi a facut si Universitatea Agronomica, pentru a-si putea cultiva mai bine legumele si florile pe care le vedeti in poze.
In pagina alaturata vedeti si poze din atelierul de ceramica. (GB – aprilie 2019)
Atelierul de ceramica al artistei plastice Victoria Cojocariu – Sarmaniuc de la Gurbanesti, in Campia Baraganului, in care face vesela pe care am gasit-o in mai multe dintre marile restaurante ale Bucurestiului: MAIZE, GastroLab si altele. E un atelier de artist, denumit de ei Victoria Finla.
Ei se pregatesc sa deschida si o pensiune la care va gati chiar Florin Cojocariu, bunul meu prieten si bunul ei sot, dupa ani intregi de documentare, in special din bucataria frantuzeasca fina.
Florin e fizician si fost corporatist de mare succes, Victoria a facut Universitatea de Arte, apoi a facut si Universitatea Agronomica, pentru a-si putea cultiva mai bine legumele si florile pe care le vedeti in poze.
In pagina alaturata vedeti si poze de la cina pregatita de Florin. (GB – aprilie 2019)