Ruka Izakaya este un restaurant cu bucătărie japoneză al cunoscutului Chef Cătălin Petrescu, situat la Piața Floreasca, pe Calea Floreasca, nr. 111-113 din București…
Portii: medii
Criteriul
Jul-2022
Mancare
9.88
Specifica bucatariei
10
Vita
9.5
Peste
Legume
Paste
Sosuri
0
Originalitate
10
Prezentare
10
Servicii
9.50
Rapiditate
9.5
Contact
9.5
Atentie la detalii
9.5
Ambianta
9.17
Exterior
8.5
Interior
9.5
Gradina
9.5
Bonusul evaluatorului
9.5
Nota finala
9.59
Criteriul
Jul-2022
Mancare
9.88
Specifica bucatariei
10
Vita
9.5
Peste
Legume
Paste
Sosuri
0
Originalitate
10
Prezentare
10
Servicii
9.50
Rapiditate
9.5
Contact
9.5
Atentie la detalii
9.5
Ambianta
9.17
Exterior
8.5
Interior
9.5
Gradina
9.5
Bonusul evaluatorului
9.5
Nota finala
9.59
Am fost la Argentine acum aproape patru ani, la putin timp dupa ce au deschis in Parcul Herastrau, cred, si am zis inca de atunci ca se vede mana unui chef foarte talentat acolo. Am mai fost de cateva ori dupa aceea si am scris la fel de bine de el si de ei, de fiecare data, si le-am dat si note destul de mari la evaluari.
Cred ca a fost nemultumit Catalin Petrescu de ultima nota pe care le-am pus-o, in iulie, asa ca m-a invitat la o masa pregatita de el cu un meniu special de bucatarie japoneza contemporana, un meniu fusion, creativ, mai precis spus. Si mi-a spus sa aduc si niste prieteni cu mine, ca sa fie si media parerilor mai obiectiva.
Si ne-am dus astazi la pranz. Am luat pe unii dintre evaluatorii de la competitia noastra „Topul Mancarurilor„, proiect care este in plina desfasurare in acest moment. Au fost vreo opt ambasadori, toti cu sotiile lor, printre care si ES Dl Kisaburo Ishii, Ambasadorul Japoniei, si Sachiko, adorabila lui sotie – cei care urmau sa aiba ultimul cuvant, desigur.
Sashimi new style seabass, cu lapte de cocos infuzat cu galangal si Kafir lime;
Sashimi new style salmon cu trufe Bianchetto;
sashimi Moriawase compus din arici de mare (uni), somon, ton, burta de ton (toro), hamachi si caracatita;
Nigiri: seabass cu toping de usturoi si coriandru fiert in ulei de susuan;
Ton cu toping de micro shiso si sos de lemongras;
Piept de rata si foie gras pe pat de orez marinat cu vin rosu;
Burta de ton parlita cu sos unagi, ceapa verde si susan.
Wagyu beef roll cu avocado si castravete in interior, carpaccio de wagyu, sos din trufe negre si foie gras;
Lobster roll: castravete, avocado si homar tempura in interior, imbracat in ridiche daikon si cu toping din tartar de burta de ton;
Milojas la desert.
Toti oamenii acestia cu care am fost la masa au umblat prin lumea intreaga si au mancat la cele mai mari restaurante, desigur. Si toti, fara exceptie, au confirmat ceea ce banuiam si eu, ca pranzul japonez pregatit astazi de Catalin Petrescu poate sa stea pe mesele celor mai mari restaurante din lume, alaturi de meniurile lor. Ambasadorul Ishii, in special, a apreciat creativitatea lui Catalin Petrescu, fiind pentru prima data cand a intalnit astfel de combinatii de produse si ingrediente.
Da, astazi i-am facut lui Catalin Petrescu un upgrade de la apelativul de „chef foarte talentat” la cel de „un mare chef”, cu girul celor din poze…
Nu stiu daca ce am mancat noi astazi sunt si in meniul curent de la Argentine, insa e mai putin relevant in acest moment, articolul e despre Catalin Petrescu acum, nu despre restaurant.
Si o paranteza, ca tot vorbeam despre restaurant: meniul lor e preponderent japonez, cu cateva insertii de vita argentiniana si alte cateva, putine, din neJaponia. Totusi, pe aproape toate celelalte mese sfaraiau steakurile, si chiar se si facuse fum si miros in restaurant de la acestea. Sa poti avea ce se vede in poze si, totusi, sa mananci carne fripta la Argentine, e ceva…
Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii
The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.